rijnmond-vv-smitshoek-barendrecht

Noah de Neijs heeft zijn portie blessureleed al gehad. De technisch begaafde middenvelder van Smitshoek stond anderhalf jaar aan de kant nadat op de training zijn knieschijf uit de kom schoot. “De eerste keer in de basis voelde als een bevrijding.”

De Neijs (21) is bezig zijn studie logistiek management af te ronden. Nog een onderzoek met bijbehorende scriptie en hij heeft zijn hbo-diploma binnen. Over een baan hoeft hij niet in te zitten. Ze vechten voor hem. “Ik heb een keer mijn cv op LinkedIn gezet en sindsdien wordt er op me gejaagd”, lacht hij. “Er is in de haven heel veel werk in de logistiek.”

Zijn studie zorgde voor afleiding tijdens een lange periode van voetbalarme dagen. Hij revalideerde en zag lijdzaam toe hoe zijn ploeggenoten bij Smitshoek wel konden voetballen. “Ik hoop zoiets nooit meer mee te maken”, zegt hij over zijn knieblessure. Hij raakte met zijn veter verstrikt in de schoen van een medespeler op de training. “Mijn lichaam ging de ene kant op, mijn knie de andere.” Er werd daarna gekozen voor een ‘conservatief’ herstel. “De artsen hadden nog hoop dat het met rust en daarna revalidatie goed zou komen. Maar de banden waren te veel beschadigd.” De bevestiging daarvan kreeg De Neijs op het punt dat hij zijn rentree zou gaan maken. “Het ging weer mis.”

Dit keer was er geen ontkomen aan een operatie. Na zes weken gips volgde een nieuwe intensieve revalidatieperiode. “Twee, drie maanden na de start van het seizoen kon ik aansluiten bij de groep. Dan ben je er nog niet. Ik heb de belasting steeds iets meer opgebouwd. Van een half uur spelen, na zestig minuten en van daaruit naar een hele wedstrijd.”

Trainer Richard Middelkoop haalde de linkspoot snel weer bij het eerste elftal. Eind januari maakte hij zijn rentree in de basis, ruim anderhalf jaar na het ontstaan van zijn blessure. De Neijs: “Het wedstrijdritme moet terugkomen. Daar maak ik me geen zorgen om.”

Ook het touwtje met de bal, wat hij als technicus heeft, is er weer. “Dat gevoel moet je wel weer opbouwen hoor. Ik sta bekend om een goede trap, maar in het begin was het precisiewerk er nog niet.”

Meer informatie over VV Smitshoek? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Barendrecht.