8 april 2019, Nieuwenhoorn,

Al zeven wedstrijden op rij weten de zwart-witten in de geweldig spannende 2de klasse D de volle winst te pakken. Nummer 8 kon daar vandaag aan toegevoegd worden met als bonus het (binnen een week) heroveren van de koppositie. Het moest daartoe in eigen huis kersverse koploper Neptunus Schiebroek zien te verslaan. Met een volledig fitte selectie maar zonder de geschorste Melvin Winterberg betraden de Nieuwenhoornaars het veld, begeleid door oorverdovend en indrukwekkend vuurwerk. Het zou een voorbode blijken. Want ook op het veld bleek al snel dat de twee sterkste ploegen uit 2D maar weinig voor elkaar onder doen en misschien was het niet het beste voetbal, maar wel een krachtmeting die tot de laatste seconde spannend zou blijven.

De eerste kansen waren voor Nieuwenhoorn. Dimitri Gomes wist zich in het eerste kwartier al drie keer in scoringspositie te manoeuvreren. Een kopbal, een schot dat door de keeper gepakt wordt en even later wederom een kopbal, maar nog geen goal. Na 23 minuten de eerste echt grote kans voor Neptunus Schiebroek en ook gelijk een doelpunt. Helaas voor Neptunus uit buitenspelpositie.
Vlak voor rust gaat een inzet van Dimitri Gomes net naast en dus gaan we met een gelijke stand de rust in. In die eerste helft zijn beide teams qua veldspel gelijkwaardig maar heeft Nieuwenhoorn toch de meeste kansen gehad.

In de tweede helft is het weer Dimitri Gomes die een tweetal kansen krijgt om de score te openen maar ze nog niet weet te verzilveren. Dan breekt in een snelle counter van Neptunus een aanvaller door de verdediging en dreigt deze alleen op de keeper af te gaan. Het is Roeland de Bruijne die het zover niet wil laten komen en in de achtervolging aan de bekende handrem trekt. Daar betaal je doorgaans een prijs voor en Roeland gaat met rood en zonder morren van het veld. Er staat echter nog steeds een stand van 0-0 op het scorebord en Nieuwenhoorn kan met nog 35 (!) minuten te gaan vol aan de bak met tien man.

En dat doen ze. Het middenveld schakelt nog even een tandje bij met Tim van der Lijn, die net aan z’n tweede marathon was begonnen, Jeremy Hubregtse en de geweldig spelende Danique Wolters. Koen Speelman wordt ingebracht ten koste van Jeffrey Burger en het is tegenhouden wat de klok slaat.
Neptunus Schiebroek weet dat het deze kans niet mag laten lopen en zetten vol druk. Tien minuten lang regent het voorzetten, corners en vrije trappen. Wederom wordt een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel en komt Neptunus er maar niet doorheen.
Dan een geweldige pass van Gregory Paula. Hij lanceert Dimitri Gomes die de opstuitende bal hoog boven verdedigers en keeper uit met veel gevoel het doel in lobt. De vlagger vlagt voor te hoog spel, maar dat geldt natuurlijk alleen als je op hoofdhoogte trapt. Dimitri zat daar ongeveer een halve meter boven met zijn voet. Wat een sprongkracht.

Dat is even een domper voor Neptunus. Verbeten gaan ze op jacht naar de gelijkmaker en de druk op de verdediging van Nieuwenhoorn is immens. Daniël Dijksman wordt als slot op de deur ingebracht en hij samen met Frank Molendijk, Koen Speelman en de weer geweldig sterk spelende Mike van der Ruit houden het achterin met veel kunst en vliegwerk dicht.

Dan dreigt de onvermoeibare Dimitri Gomes door te breken en wordt hij onderuit geschoffeld waardoor het weer 10 tegen 10 is. Ron van den Berg reageert direct; Nichy Fortes komt erin voor Gregory Paula. Hij weet met zijn snelheid en onvoorspelbaarheid de mee opkomende verdedigers van Neptunus Schiebroek aan zich te binden waardoor de wedstrijd weer wat meer in evenwicht raakt. Een gouden wissel want Nichy weet zelfs knap de 2-0 te scoren en Neptunus lijkt dan klaar voor de sloop. De 3-0 blijft echter uit en uit een vrije trap weet Neptunus toch nog de aansluitingstreffer te maken. Er breken nog enkele spannende minuten aan. Maar dan klinkt eindelijk het eindsignaal en kan het feestje voor Nieuwenhoorn beginnen.

Volgende week wederom een topper op het programma. De derby tegen vv Hellevoetsluis is, los van de competitie, gewoon een wedstrijd op zich en de mannen van Edwin de Koning zullen zich voor eigen publiek willen revancheren voor de 4-1 nederlaag van eerder dit seizoen.