rijnmond-persbericht-meidenteams-vrouwenvoetbal-patrick-nieuwenhoorn-dames

Dat het damesvoetbal in Nederland aan populariteit wint is geen nieuws en ook binnen v.v. Nieuwenhoorn groeit de meidenafdeling door. Dit seizoen spelen de meiden in een speciaal voor hen ontworpen tenue en is er achter de schermen hard gewerkt om deze afdeling vanuit een gedegen organisatie te versterken en klaar te maken voor de toekomst. Dit heeft al geresulteerd in een 3e meidenelftal (MO13) naast de MO17 en MO19, maar vv Nieuwenhoorn wil meer meiden een plaats bieden om te voetballen!

De technische commissie heeft afgelopen week overeenstemming bereikt met Patrick Lagerwaard. Hij zal als bestuurslid damesvoetbal gaan bouwen aan een kwalitatief hoogwaardige dames- en meisjesafdeling op alle fronten, zowel op- als buiten het veld, waarbij ook aandacht is voor goed verzorgde randzaken. Patrick zal nauw gaan samenwerken met de VTC en de jeugdcommissie. Uiteraard moet Patrick nog wel officieel door de ALV worden benoemd. Patrick zal in de komende periode steeds vaker bij Nieuwenhoorn te zien zijn, de nodige kennismakingsgesprekken zijn inmiddels al gestart.

We vroegen Patrick om zichzelf voor te stellen en de overstap naar Nieuwenhoorn toe te lichten.

Mag ik mij even aan u voorstellen?

Mijn naam is Patrick Lagerwaard en ik ben 45 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. In december, net voor de feestdagen, ben ik gevraagd om Nieuwenhoorn te komen versterken. Dit zou dan met name moeten gebeuren op het gebied van dames/meidenvoetbal. Het doel is om samen een goede en levensvatbare dames/meidenafdeling te organiseren met daarin per leeftijdsklasse meerdere teams die spelen op een zo hoog mogelijk niveau. Hierover zullen jullie de komende tijd meer gaan horen.

Mijn achtergrond met het voetbal is dat ikzelf heel wat jaren als kind heb gevoetbald tot een enkelblessure ervoor zorgde dat dit niet meer ging. Ik voetbalde bij FC Vlotbrug. Ik was geen hoogvlieger, maar haalde door inzet wel selectieteams. Dat is dan ook mijn stijl. Door inzet, samenwerking en optimaal gebruik van een ieders talenten een zo hoog mogelijk niveau halen. Heel belangrijk hierbij is dat ik de sfeer niet uit het oog verlies. Deze moet optimaal zijn en af en toe ontspannen is er dan ook bij. Meidenvoetbal is immers meer dan alleen voetbal!

n 2011 raakte ik weer verstrikt in het verenigingsvoetbal doordat mijn zoontje ging voetballen bij de ministars van VV Hellevoetsluis. Al vrij snel (2012) ging ik de ministars ook trainen en groeide samen met mijn zoon mee in diens voetbalcarrière. Selectieteams getraind, maar ook de laagst geklasseerde teams. In 2017 stopte mijn zoon met voetballen en werd het tijd om mijn dochter ook haar verdiende aandacht te schenken als trainer. In eerste instantie een gemengd team en vanaf 2018 op verzoek van de vele aanwezige meiden een meidenteam (MO13). Na het eerste toch wel succesvolle seizoen (ongeslagen, maar net geen kampioen in de 2de klasse) is daar dit seizoen een tweede team bijgekomen (MO15). Ik train MO15 en coördineer het meidenvoetbal in het algemeen.

Toen kwam daar zoals ik al stelde het verzoek van v.v. Nieuwenhoorn. Een aanbod te mooi om links te laten liggen. De mogelijkheid om een meidenafdeling op te zetten, met de beschikking over diverse middelen en faciliteiten. Vooral dat laatste vind ik heel belangrijk. Voetbalclubs die al wat langer bestaan en op wat oudere terreinen spelen beschikken in principe niet over de faciliteiten om het meidenvoetbal goed te faciliteren. De clubs zijn er simpelweg niet op gebouwd en dan is het toch altijd wat schipperen. Bij Nieuwenhoorn is in de huidige situatie wat meer ruimte en de wens om te investeren in een ruimer aanbod qua faciliteiten. Dit alles om zo het groeipotentieel van het dames/meidenvoetbal alle ruimte te bieden. Dat sprak mij erg aan en om die reden heb ik ja gezegd. Ik heb het meidenvoetbal namelijk erg hoog zitten en denk dat hier nog veel te bereiken is. Ik hoop dat de komende jaren samen met jullie en alle meiden die er al zijn en nog gaan komen te bereiken! Tot snel.

Wil je meer informatie over de club Nieuwenhoorn? Klik hier.
Lees hier de krant van Voorne-Putten.