NBSVV

Het seizoen 2018-2019 zal in Nieuw-Beijerland, wat betreft de prestaties van de hoofdmacht, niet met gouden letters zijn bijgeschreven in de clubhistorie van NBSVV. De formatie van trainer Louis Jacobs smaakte weinig het zoet van de overwinning, maar de kansen zijn gekeerd: dit seizoen tonen de blauw-witten weer het elan van een winnaar.

NIEUW-BEIJERLAND – De supporters van NBSVV moesten zich het afgelopen seizoen tevreden stellen met een sporadische triomf van hun favorieten, die in de stand op de ranglijst alleen TransvaliaZW en Simonshaven onder zich konden houden. ,,Een seizoen dat we maar voor lief hebben genomen, maar waarin de sfeer toch steeds goed bleef’’, karakteriseerde trainer Louis Jacobs de voetbaljaargang 2018-2019 waarin het op sportief gebied maar niet wilde lukken voor zijn manschappen.

Waar het eerste halfjaar van 2019 nog in het teken stond van de spaarzame hoogtepunten, lijkt de wind in Nieuw-Beijerland inmiddels 180 graden gedraaid. Na zeven speeldagen in de vierde klasse H van het district West II staat NBSVV op een keurige vijfde plek met reeds vier overwinningen op het conto. En met een opmerkelijke statistiek: de drie Hoeksche Waardse derby’s, die tot nu toe werden gespeeld, eindigden allemaal in het voordeel van de brigade van Jacobs. Piershil (2-0), ZBVH (1-0) en Zinkwegse Boys (4-3) werden allemaal met een nederlaag naar huis gestuurd na hun bezoek aan Nieuw-Beijerland waar de zon weer is gaan schijnen. Opmerkelijk: de eerste drie thuiswedstrijden waren louter ontmoetingen met gemeentegenoten uit de Hoeksche Waard. Sportpark De Kreek is dus een onverslaanbaar fort gebleken in de openingsweken van het huidige seizoen. Ook opmerkelijk: tegenover de ongeslagen thuisstatus staat een serie van drie nederlagen (op vier duels) in uitwedstrijden. Aan de status op vreemde bodem moet dus nog flink gesleuteld worden in de komende maanden.

Voetbalstripboek
Bij NBSVV koesteren ze echter vooral de omslag in prestaties: er is eindelijk weer sprake van wind in de rug door nieuw jeugdig elan, geëtaleerd door onder andere de 18-jarige Thijs Moree die symbool staat voor de frisse wind die door de selectie van Louis Jacobs waait. Het verhaal van Moree heeft veel weg van een voetbalstripboek à la de wondersloffen van Sjakie of Roel Dijkstra. Van een trapveldje waar hij met vrienden actief was, meldde hij zich toch maar eens aan bij de plaatselijke vereniging NBSVV waar zijn kwaliteiten eigenlijk bijna meteen ontdekt werden. Enkele trainingen en een wedstrijd in het tweede team later mocht hij al zijn opwachting in het eerste team van NBSVV als pion in de laatste linie maken waar hij als mandekker het uitstekend doet. De jongen, die op zijn Facebook-pagina trots poseert met voormalig Feyenoord-aanvaller Graziano Pellè, heeft nu zijn eigen platform waar hij wekelijks mag schitteren: het eerste team van NBSVV. ZBVH-speler Wessel Schouwink kan erover meepraten: hij kwam in de derby nauwelijks in het spel voor, tijdens de vierde triomf van Nieuw-Beijerlandse makelij die de veranderde staat van dienst nog eens beklemtoonde.