De wedstrijd tegen Ajax – SJC lijkt op de affiche een interessante ontmoeting. Maar in wekelijkheid stond de wedstrijd in Amsterdam in schril contrast met de succesvolle thuiswedstrijd tegen FC Lisse. De ontmoeting verdiende het nauwelijks om een wedstrijd genoemd te worden.

Slordig
Hoewel De Toekomst een geweldige accommodatie is kon ook deze entourage geen moment voor voetbalsfeer zorgen. Met slechts een handjevol toeschouwers op de kleine tribune (waarvan de meesten nog uit Noordwijk) en zeer sombere weersomstandigheden zag het er bij aanvang al bepaald niet geweldig uit. En vervolgens werd de wedstrijd allesbehalve boeiend. Beide ploegen blonken uit in balverlies en het gevolg was een eerste helft die zich kenmerkte door rommelig spel en gebrek aan voetballend vermogen. Even leek het dat Ajax op voorsprong mocht komen waarbij Kevin Schelvis zich verkeek op een voorzet vanaf links. De bal belande uiteindelijk in het net maar gelukkig was er buitenspel geconstateerd.

Weinig initiatief
SJC leek in niets op het team dat vorige week succesvol FC Lisse bestreed. De ploeg bleek bij balbezit geen moment in staat om tot combinaties te komen vooral, omdat het middenveld veel te statisch opereerde en niemand op de gedachte kwam om de vrije ruimte in te lopen. SJC miste zeker de eerste helft creativiteit en nauwelijks initiatief. Pas na 28 minuten was er een eerst schot richting het Ajax-doel en deze was nog niet eens tussen de palen. Bijna 10 minuten later was er een 2emogelijkheid, deze keer uit een spelhervatting. Waarbij Tom Broekhuizen hard in de handen van keeper kopte. Bij absentie van Broekhuizen in de verdediging kon Ajax direct gevaarlijk counteren en Jack van Moerkerk kreeg een 100% kans. Maar gelukkig voor al wat SJC was, mikte hij volledig vrijstaand, op de buitenkant van de paal. Even later moest Tom Broekhuizen stevig ingrijpen wat hem helaas op een gele kaart kwam te staan.

2helft
Na rust werd het spelbeeld een heel weinig attractiever. Met Stef van der Zalm voor Dario Lavechio kwam er iets meer dadendrang en creativiteit. Er deden zich in de eerste 10 minuten dan ook wat mogelijkheden voor. Even later liep eerst Trecy Kapata tegen een domme gele kaart op en vervolgens werd Abbas al Tamimy ook hierop getrakteerd en later liep Abbas ook tegen zijn 2gele op en moest SJC met 10 man verder.

Met Melvin van Stijn voor de geblesseerde Mike van Toor probeerde SJC nog iets te forceren. In de 76eminuut kreeg SJC een vrije trap net buiten de 16. De luid protesterende Mitchell Burgzorg van Ajax kreeg daarbij ook rood voor gehouden zo dat de teams weer in evenwicht kwamen. Beide tientallen probeerden nog wel voorzichtig iets af te dwingen maar de brilstand bleef gehandhaafd. Vooral omdat Kevin Schelvis een uitstekende vorm etaleerde.

Derby
Al met al, voor SJC toch geen wedstrijd om met plezier op terug te kijken. En bovendien geeft het vertoonde spel nauwelijks reden om de derby tegen vv Noordwijk met vertrouwen tegemoet te zien. Te veel spelers toonden deze middag aan veel moeite te hebben met het 3edivisie-niveau. Maar hopelijk brengt een weekje keihard trainen het noodzakelijk zelfvertrouwen terug. En inspireert de tegenstander mogelijk voldoende voor een topprestatie in de 2wedstrijd op het hoofdveld aan de Lageweg.

Geef een reactie