rijnmond-vv-zuidland-michel-visser-voorne-putten

“Zuidland heeft alles om een damesvoetbalbolwerk te worden”, zegt Michel Visser, sinds dit seizoen de trainer van het eerste team van de Zuidland-vrouwen. Voor hem was dat aantrekkelijke vooruitzicht ook reden om in het project te stappen. “De basisvoorwaarden hier zijn aanwezig.”

Met vijf seniorenelftallen en de nodige jeugdteams heeft Zuidland een stevige fundament liggen. Visser, 43 jaar en sinds kort woonachtig in ’s-Gravendeel, gelooft in de potentie van de club. “Ik ken Hans Schelvis, de vrouwencoördinator al een tijdje. Hij kwam met een goed verhaal. Eerlijk en duidelijk.”

Zuidland klopte precies op het juiste moment aan bij Michel Visser, die de afgelopen seizoenen actief was bij topklasser SSS uit Klaaswaal. “Dat was zeer intensief. Té intensief om te combineren met mijn werk, mijn gezin – ik heb twee zoons van anderhalf en een half jaar oud – en de wetenschap dat er een meisje op komst is. Zuidland is daar wel in te passen. Mijn voetbalhart kon het niet verdragen dat ik dit seizoen helemaal zou stoppen. Voetbal geeft mij heel veel energie.”

Volgens Visser, die ook nog een oudere zoon heeft van zeven tien jaar, wacht hem bij Zuidland een mooie uitdaging. De club wil graag naar de eerste klasse, maar de oud-speler van Zwart-Wit’28 weet dat dat zonder een duidelijke visie lastig is. “Daarom heeft Zuidland mij ook gehaald”, zegt hij over zijn moderne kijk op voetbal. “Ik ga uit van balbezit. Belangrijkste verschil in speelwijze is dat we nu met een zone-verdediging spelen. Dat zijn de speelsters niet gewend, want voorheen was dat mandekking. Die verandering kost tijd. Dat is logisch.”

Het niveau moet omhoog, maar ook daaronder moet het niveau meegroeien, stelt Visser. “Ideaal is dat we een team in de eerste, tweede en derde klasse hebben spelen. Dat is voor ons allen een mooie uitdaging om aan te werken. Spelen we in de eerste klasse dan worden we ook een aantrekkelijk alternatief voor speelsters met ambitie.”

Meer informatie over Zuidland? Klik hier.
Klik hier voor de hele krant van Voorne-putten.