rijnmond-sv-portugaal-meiden-barendrecht

De meisjes- en vrouwentak van SV Poortugaal pikt zijn graantje mee in de groei van de club. Meer dan honderd meisjes en vrouwen staan intussen op de ledenlijst. “We groeien ieder jaar met vijf à tien procent. Omdat het geleidelijk gaat is dat voor ons als organisatie goed te behappen”, zegt coördinator Sandra de Heer (52).

SV Poortugaal heeft dit seizoen voor het eerste drie seniorenteams op de been. Veel andere clubs zullen daar jaloers op zijn. “Eén team is doorgeschoven vanuit de MO19. Ons tweede had tijdens dit seizoen wat spelersproblemen, waardoor ze in de acht-tegen-acht competitie uitkomen. Zo zal je altijd maatwerk moeten leveren”, stelt De Heer.

Dat geldt ook voor de jeugd, waar Poortugaal een M011, MO13, twee MO15-teams en een MO17-team heeft. “Het meest ideale scenario is dat we twee teams per leeftijdscategorie hebben. Dat kun je de betere meiden bij elkaar zetten en iedereen naar niveau indelen. Ook nu komen we er mee uit hoor. Een talentvolle speelster proberen we snel door te schuiven naar een hogere leeftijdscategorie.”

De Heer voetbalde zelf bij PFC in Geervliet. “Ik dacht dat mijn dochter weinig in voetbal zag. Ik trapte vroeger toen ze klein was nog wel eens een balletje, maar ze had weinig interesse. Totdat ze zei dat ze graag bij de voetbal wilde gaan kijken. Nu is ze er al een paar jaar helemaal gek van.”

“Ze is zo’n verdedigster die je drie keer voorbij moet en als je er dan voorbij komt, krijg je een duw”, lacht ze. “Of ik wat in haar van mezelf terugzie? Nou, ik was als voetbalster snel en aanvalster. We hadden aardig pittige duels uitgevochten als we elkaar als voetbalsters tegen waren gekomen.”

Volgens De Heer heeft de meisjes- en vrouwentak haar plaats gevonden bij Poortugaal. “We hebben dezelfde faciliteiten als de jongens. Er zit geen onderscheid tussen de MO15-2 en de JO15-4 ofzo. Door het beperkt aantal teams hebben we geen selecties. Winnen is bij ons ook geen doel op zich. Een pre is wel de gezelligheid en goede sfeer.”

Meer informatie over SV Poortugaal? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Barendrecht.