Rotterdammer Michael Mathilda neemt afscheid in stijl bij FC Binnenmaas. De 23-jarige speler maakt zich op voor een glorieuze afsluiting van de competitie met een titel in de derde klasse D om vervolgens koers te zetten naar zijn nieuwe club, de Zwijndrechtse eersteklasser VVGZ.

MAASDAM – Met zijn overgang naar de bespeler van het Noordpark vertrekt Mathilda in het kielzog van trainer Fop Gouman, die zijn tijdperk bij FC Binnenmaas gaat afsluiten en het stokje zal overgeven aan Marco Jalink die vier jaar werkzaam is geweeest bij XerxesDZB. Normaliter gaat Mathilda dan twee klassen hoger spelen. Voorwaarde is dan wel dat de Zwijndrechters, die in de slotfase van de competitie nog een trainerswissel beleefden toen Danny Mulder voor het verstrijken van zijn driejarige contract zijn congé kreeg en werd vervangen door clubmman Rick Versteeg. ,,Ik heb ervoor gekozen om een sportieve uitdaging aan te gaan en daarbij de trainer te volgen. Dat wil overigens niet zeggen dat ik het altijd met hem eens ben. Ik verheug me erop om op een hoger niveau uit te komen.”

Maar voordat Mathilda zijn blikveld op voetbalgebied gaat verruimen, hij speelde in het verleden bij Nieuwenhoorn en in het tweede team van Sportclub Feyenoor, wil hij eerst een nagenoeg vlekkeloos verlopen seizoen bij FC Binnenmaas van een perfecte finishing touch voorzien. De club die huist in Maasdam is in het zicht van de haven, de al jarenlang nagestreefde promotie naar de tweede klasse. De jacht op promotie liep de afgelopen seizoenen steevast stuk in de nacompetitie.

,,Ook dit seizoen hebben we het zeker niet cadeau gekregen”. blikt Michael Mathilda terug. ,,We zaten in een hele goede competitie, waarin eigenlijk iedereen van iedereen kon winnen. Wij hebben ons uiteindelijk als de meest constante ploeg gepresenteerd. Wat onze kracht geweest is? We hebben veel voor elkaar over en hebben ook goede wedstrijden afgeleverd.” De twee overwinningen op streekgenoot Oud-Beijerland, dat vooraf ook pretenties had uitgesproken, bewezen ook de kwaliteit van FC Binnenmaas dat in de loop van de jaargang een mooie marge opbouwde richting de andere gegadigden voor de hoofdprijs. Een titel zou het bewijs van de grote constante van de ploeg van trainer Fop Gouman zijn. Toch geeft Michael Mathilda aan dat een (mogelijke) titel lang geen issue is geweest.

,,In de kleedkamer hebben we nooit over de rit op de boerenkar ter ere van het kampioenschap gesproken. Integendeel, we hebben juist van wedstrijd naar wedstrijd toegeleefd. Dat ging niet altijd even goed, want we hebben ook duidelijk onze moeilijke momenten gehad dit seizoen. We hebben ook niet teveel gekeken naar wat de andere ploegen deden, maar ons vooral geconcentreerd op wat we zelf konden brengen. Dat heeft ons uiteindelijk gebracht waar we nu staan. Aan ons nu de taak om het goed af te ronden.’’