rijnmond-OVV-oosthoorn-marcel-langerveld-voorne-putten

Het was een opmerkelijke stap van Marcel Langerveld drie seizoenen geleden: van hoofdtrainer van GOZ uit Mijnsheerenland naar het tweede elftal van OVV, dat nét was overgestapt naar de zaterdag.

Spijt heeft hij er niet van. “Het gaat om plezier en beleving. Die is in deze groep meer dan bovengemiddeld aanwezig.”

De 51-jarige inwoner van Brielle had na vier succesvolle seizoenen bij GOZ de clubs voor het uitkiezen. “Het reizen is mij steeds meer gaan tegenstaan. Ik wilde daarom een club dicht bij huis vinden, een club waarbij ik als uit mijn werk kom thuis fatsoenlijk kan eten.”

OVV hoorde van de beschikbaarheid van Langerveld en klopte op het juiste moment aan. In Oostvoorne ging hij bouwen aan een tweede elftal. “Toen ik kwam was vrijwel het hele team vernieuwd. We moesten beginnen in de reserve vierde klasse, terwijl op zaterdag nog in de reserve tweede klasse was gespeeld. De club heeft nog geprobeerd om in de derde klasse te mogen instromen, maar kreeg bij de KNVB nul op het rekest.”

“We misten in het eerste seizoen het kampioenschap op een haar. Dat ging naar Abbenbroek. Toch promoveerden we naar de reserve derde klasse.”

Hij omschrijft OVV 2 als een ‘leuke, jonge groep’. “Een goed tweede elftal is belangrijk, dat zal iedere clubbestuurder onderschrijven. Maar in tegenwoordige tijden is het best lastig om genoeg gemotiveerde jongens te vinden.”

Bij OVV fungeert het tweede elftal als landingsplaats en springplank naar het eerste elftal. “Voor talenten is de stap van de jeugd naar het eerste elftal best groot. Het is daarom goed dat ze eerst bij het tweede elftal rijpen. Zo zijn er al een aantal spelers doorgestroomd naar OVV 1. Dat is ook het hoofddoel van het team. Spelers moeten zich zó ontwikkelen dat ze makkelijker de stap maken naar het eerste elftal. En aangezien OVV bewust de keuze heeft gemaakt om met eigen jongens te spelen vormt het tweede elftal een belangrijke schakel in die keten.”

Dat zijn naam wordt genoemd bij de potentiële opvolgers van Rob Vuik vindt hij niet vreemd. “Ik zit met de club om tafel, daar doe ik niet geheimzinnig over. Of het tot iets leidt, hangt af of we nader tot elkaar kunnen komen. Als ik hoofdtrainer word, wil ik het graag ingericht hebben zoals ik het wil.”

Meer informatie over OVV Oostvoorne? Klik hier.
Klik hier voor de krant van Voorne-Putten.