Na de uitstekende overwinning op Lopik van afgelopen weekend stond er voor Spirit doordeweeks een oefenwedstrijd tegen Lekkerkerk op het programma. Voor trainer Richard van Cappellen was het een mooie gelegenheid om te kijken of het team klaar is voor het duel zaterdag tegen Papendrecht.

Spirit speelde dinsdagavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen Lekkerkerk. In eerste instantie was het de bedoeling te spelen bij Hillegersberg. Na het afzeggen door de tegenstander werd op het laatste moment geregeld dat er gespeeld kon worden in Lekkerkerk. Lekkerkerk wist zich vorig seizoen via de nacompetitie knap te handhaven en gaat dit seizoen, onder leiding van oud Spirit man Marc van der Zee sr, op herhaling in de 3klasse.

Spirit won de oefen-pot uiteindelijk met 0-1. In de 22minuut scoorde Mick Veldhoen uit een vrije trap de enige treffer. De Ouderkerkers lieten een wisselvallig spel zien. Bij vlagen werd de opbouw, waar Lekkerkerk vaak kort op zat, mooi opgebouwd, maar ook gemakzuchtige passes werden een simpele prooi voor de spelers van Lekkerkerk.

Spirit was de betere ploeg, maar verzuimde meer uitgespeelde kansen te creëren om definitief afstand te nemen van de tegenstander. Lekkerkerk probeerde het wel, maar kwam bij lange na niet in de gelegenheid de gelijkmaker op het bord te zetten.

Zaterdag komt Papendrecht op bezoek in Ouderkerk. Spirit zal een tandje hoger moeten gaan spelen, als het de volle winst wilt gaan pakken in deze 2wedstrijd van het bekertoernooi.

Geef een antwoord