Rijnmond-Ivo-Peeters-Maasdijk

“Een drama? Nee. Is het vervelend? Ja.” Maasdijk-voorzitter Ivo Peeters geeft toe dat de degradatie van het eerste team er bij zijn club heeft ingehakt. “Het is je vlaggenschip, de spelers zijn je ambassadeurs van de vereniging, maar Maasdijk is wel meer dan alleen het eerste.”

Een paar maanden na de dramatische degradatie is het chagrijn aan de Lange Kruisweg verdwenen. “Het heeft geen zin om te blijven treuren”, reageert Peeters. “Er zijn ook leuke, positieve ontwikkelingen bij de club. Heel veel zelfs.” Hij wijst naar de dames- en meisjesafdeling. “Ons dames 1 is gepromoveerd. Daar zijn we echt gigantisch trots op. De meisjesafdeling loopt sowieso als een trein. Inmiddels hebben we twee MO13-teams, een MO15, een MO17, en een MO19, Daarnaast hebben we twee damesteams.”

Wat Peeters wel zal missen, zijn de derby’s met Naaldwijk en Lyra. Vooral de wedstrijd tegen de buren uit De Lier trok veel publiek. “Met een geweldige derde helft.”

“Dat scheelt ons inkomsten, maar voor de rest is alles hetzelfde gebleven”, verzekert hij. “Sponsors zijn gewoon gebleven, er is geen plekje meer langs de lijn. Als Maasdijk hebben een trouwe groep sponsors.”

Ook het Rad van Avontuur, dat al jaren draait na de wedstrijd van het eerste elftal, vervult dit seizoen normaal dienst. Peeters: “Het enige verschil is dat we niet meer één lot voor een euro verkopen, maar vijf voor vijf euro. Dat scheelt onze verkopers werk.”

Bestuurlijk staat het bij Maasdijk, organisatorisch ook. “Wat er op het veld gebeurt, daar hebben we als bestuur maar beperkt invloed op.” Peeters vindt het jammer dat veel spelers vertrokken en daarmee zorgden voor een vervelende nasleep van het seizoen. “Ik denk dan: als je iets veroorzaakt moet je dat ook proberen te repareren. Maar goed, iedereen maakt zijn eigen keuze. Wij richten onze energie op de jongens die zijn gebleven. Ik vind het fantastisch dat een aantal oudgedienden zich heeft aangeboden. Dat zijn jongens met een Maasdijk-hart.” Als het aan de voorzitter ligt, blijft Maasdijk niet lang vierdeklasser. “Het droomscenario is dat we na een jaar weer terugkeren in de derde klasse. Ik denk echter niet dat dát een realistisch scenario is. Er staat een nieuw elftal en dat heeft tijd nodig.”

In bestuurlijk opzicht maakt Maasdijk zich op voor het 75-jarig bestaan volgend jaar. “De jubileumcommissie is al druk bezig en is alle plannen aan het uitwerken.”

Vooruitlopend op het jubileum onderging de hele club al een grote verandering: een nieuw tenue, geleverd door vaste kledingleverancier Hummel. Uiteraard in het rood en zwart van Maasdijk uitgevoerd. “Het rood is iets anders dan het vorige rood”, zegt Peeters. “Dat heb ik me tenminste laten vertellen door de modekenners binnen de club.”