De prestaties voor de winterstop van Heerjansdam vielen behoorlijk tegen, maar één man manifesteerde zich wel: ‘alleskunner’ Luc Delmee stelde trainer Ron Timmers op geen enkele manier teleur. “Ik ben pas tevreden als we ook met het elftal beter gaat presteren”, toont de 21-jarige Barendrechter zijn verantwoordelijkheidsgevoel.

Cathay

Heerjansdam bereidde zich onder de Spaanse zon voor op de tweede competitiehelft. In Benidorm liet Delmee in de oefenwedstrijd met tweedeklasser Teylingen zien dat hij zijn scherpte ook in 2020 heeft behouden. Dankzij zijn drie treffers wonnen de ‘Dammers’ met 4-2.

Delmee sloeg tijdens de feestdagen de stand in de eerste klasse C  in sportlink bewust even over. De nummer drie van vorig seizoen bivakkeert slechts op de elfde plaats. “We hebben vijf keer gelijkgespeeld. Dat schiet niet echt op”, baalt Delmee als hij geconfronteerd wordt met de lage positie op de ranglijst. “We hebben echt onnodig wedstrijden of niet gewonnen of gelijkgespeeld. Ik denk dat het bij elkaar zeker zes punten heeft gekost.”

Het is een stevige streep door de rekening van Heerjansdam, dat hoog had ingezet en had gehoopt mee te kunnen doen om de bovenste plaats. Delmee heeft de hoop dat zijn ploeg een rol van betekenis kan spelen nog niet verloren. “Met een goede serie ziet de wereld er opeens heel anders uit.”

Over zijn eigen prestaties kan hij tevreden zijn. Met vijf doelpunten en drie assists maakte hij een glansrijke rentree op sportpark Molenwei. “Ik klaag niet. Ik speel en dat is toch de enige manier om mezelf te ontwikkelen.”

Bij zijn vorige club Smitshoek stond hij te boek als een groot talent. Van een definitieve doorbraak kwam het bij de hoofdklasser echter niet. Ondanks dat hij na de winterstop vorig seizoen negen wedstrijden in de basis stond, koos hij voor een avontuur bij Heerjansdam. “Ik heb een leeftijd bereikt waar op je moet spelen. Die zekerheid had ik bij Smitshoek niet. Het tweede speelt op een hoog niveau, maar als voetballer wil je in een eerste elftal spelen. Als het niet bij Smitshoek kan, dan maar ergens anders. Ik zag het niet zitten om nog een jaar de bank warm te houden.”

Hij volgde het spoor van Jordy Dekker en Giovanni Smit, die eerder van Barendrecht naar Heerjansdam waren vertrokken. “Zij kwamen met positieve verhalen over de club. Groot voordeel aan Heerjansdam is dat het om de hoek ligt. Ik ben er vanuit mijn huis in tien minuten.”

Trainer Ron Timmers had al snel in de gaten dat Delmee een alleskunner is. “Ik heb in de eerste competitiehelft overal op het middenveld en de aanval wel gespeeld. Ik denk dat dat wel anders was geweest als we wat minder blessures hadden gehad. Mede door die blessures moest de trainer schuiven. Veelal zag hij mij als ideale man voor een andere positie. Dat is een compliment, maar aan de andere kant moet die veelzijdigheid niet mijn valkuil worden. Ik speel zelf het liefst of op tien of in de spits. Op een gegeven moet ik me ook specialiseren.”

Tussentijdse versterking
Heerjansdam heeft in de winterstop de selectie versterkt met Siebren Hoekstra en Mike Sloof. Beiden keren daarmee terug bij de voormalig zaterdaglandskampioen. Verdediger Sloof maakte tot vorig seizoen deel uit van het eerste elftal, maar haakte af vanwege werkomstandigheden. Hoekstra speelde voor Jong Holland uit Curaçao. De KNVB heeft zijn overschrijving inmiddels goedgekeurd.

Meer informatie over Heerjansdam? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel van Heerjansdam.