Voor de wedstrijd tussen LRC Leerdam en WNC Waardenburg stonden publiek en spelers kort stil bij de ingebruikname van een uniek multifunctioneel LED-scherm van vier bij twee meter, mogelijk gemaakt door Kleppe Beheer BV. Adrie Kleppe heeft een heldere visie hoe een club ook met sponsoring kan omgaan.

LEERDAM – Door de unieke samenstelling van het scorebord wordt de weergave van het wedstrijdverloop gecombineerd met het tonen van advertenties, sponsorinformatie, wedstrijdopstellingen, wedstrijdbeelden et cetera. Uiteraard beschikken de fullcolour scoreborden over alle functies waarmee de stand en de wedstrijdtijd kan worden bijgehouden. Kleppe: ,,Ik ben onder de indruk van de mogelijkheden van dit bord. Hiermee kan LRC straks op het Glaspark verder.”

Adrie Kleppe heeft wat met een scorebord. Bijna 25 jaar geleden liet hij al dergelijke elektronische informatieborden plaatsen bij LRC Leerdam, Leerdam Sport, Heukelum en Asperen. ,,Ik gebruikte destijds de naam Etos als uithangbord. Na het overlijden van mijn vader waren wij in 1996 net met die formule in Leerdam gestart. Deze borden waren voor die tijd revolutionair. Etos had toen een paarse uitstraling en dat paste toevallig ook nog eens goed bij LRC Leerdam, waar wij mee in gesprek waren over sponsoring.”

ONTWIKKELEN
Adrie Kleppe gaat voorop als het om sponsoring van sportclubs en maatschappelijke doelen gaat. ,,Van groot belang vind ik wat verenigingen met de door ons verstrekte fi nanciële middelen doen. Ik wil voorkomen dat goed geld naar spelers gaat die van de ene club naar de andere hoppen omdat ze daar een paar centen meer krijgen. Dat zijn voorbijgangers. Als de club bedrijven vindt die sponsoren zodat er spelers van buitenaf kunnen worden aangetrokken kan dat ook, maar niet van onze bijdragen. Ik hecht aan die grote groep vrijwilligers waar de club altijd op kan rekenen. Daarnaast dient de jeugd zich bij een voetbalvereniging te kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat er gekwalifi ceerde mensen bij de club betrokken zijn die jeugdspelers beter maken. Die ventjes wil ik later in het eerste elftal terugzien.”

Hij vervolgt: ,,Wij hebben een aantal jaren geleden – LRC Leerdam zat in zwaar weer – op verzoek van het toenmalig bestuur samen met een andere partij een substantieel bedrag in de club gestoken. Ik vond het belangrijkdat de club verder kon, want mijn vader heeft ooit aan de basis van de opstart van LRC gestaan. Ik heb toen samen met Hans Soomer en Gerrit van de Berg zitting genomen in de raad van toezicht van de nieuwe Stichting Topsport. De club leeft weer en kijk eens wat er nu met het nieuwe Glaspark tot stand komt.”

UITBREIDING
Kleppe Beheer staat ook voorop als de Leerdamse gemeenschap steun kan gebruiken. De start van GlassDance, het muziekfestival aan de Linge, is een goed voorbeeld. Het zomerfestival bij de Glasfabriek heeft daar van geleerd en past daar ook uitstekend bij. Bij de uitbreiding van zijn Europaplein kwam Kleppe voor het eerst in aanraking met de informatie via een LED-scherm. ,,Dat geeft digitaal ongekende mogelijkheden. Wij konden onze klanten informeren over de voortgang van het project. Later heb ik het scherm gebruikt bij GlassDance. Toen heb ik ervaren hoe een dergelijke informatiebron geëxploiteerd kan worden. Straks gaat het zomerfestival eveneens die kant op, heb ik gelezen. Bij de sinterklaasintocht wordt een scherm van zestien vierkante meter geplaatst. Die formule heb ik uitgelegd bij LRC Leerdam. Ik schenk het bord, maar die eenmalige investering voor vijf jaar, moet voor de club als een hefboom gaan werken.”

De nieuwe businessclubleden bij LRC gaan ervoor zorgen dat de inleg van Kleppe straks in de verdubbelaar gaat. Kleppe is er voor heel Leerdam. ,,Ik heb voorzitter John Boekelman van Leerdam Sport al verteld dat hij zich niet ongerust hoeft te maken. Ik ben aan het sparen. Op termijn komt er ook een dergelijk bord op het nieuwe complex van Leerdam Sport in de wijk Leerdam-West te staan.”