Afgelopen zaterdag stond de eerste van drie finales op het programma om te trachten om Lekkerkerk ook volgend seizoen weer in de derde klasse te zien spelen. De tegenstander was het Schiedamse PPSC. Deze ploeg was als derde geëindigd in de reguliere competitie en mocht als vervangende periodekampioen via de nacompetitie te promoveren.

Uit betrouwbare bronnen had Lekkerkerk vernomen dat PPSC een jonge gretige en ook voetballende ploeg was. Het was dus voor Lekkerkerk zaak om de wedstrijd met strijd, beleving en passie te beginnen, om zo de bedoelingen duidelijk te maken aan de bezoekers.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de leidsman uit Bodegraven ving Lekkerkerk de tegenstander op net over de middenlijn en probeerde vanuit de omschakeling snel toe te slaan. Deze tactiek leek in de vijfde minuut al resultaat op te leveren. Luc Sitskoorn kreeg de bal, na een verovering op het middenveld door Mark de Jager, voor zijn rechter, Luc aarzelde niet en haalde vanaf 25 meter direct uit. De bal verdween rakelings over en naast de goal van de kleine keeper van PPSC. In de dertiende minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Alex Velsink stoomde op aan de rechterkant en na een kapbeweging slingerde hij de bal met zijn chocoladebeen voor het doel. Zijn voorzet kwam terecht bij de kleinste man van het veld, Luc Sitskoorn. Zijn prachtige kopbal verdween van een meter of veertien onhoudbaar in de bovenhoek. Zo had Lekkerkerk waar het op aasde, een snelle voorsprong. Anders dan de afgelopen weken was het nu gelijk raak bij de eerste kans. Deze snelle 1-0 gaf de Lekkerkerkse burger moed voor het vervolg van de wedstrijd. Na de goal bleef het spelbeeld hetzelfde, Lekkerkerk ving de gasten uit Schiedam op net over de middenlijn en probeerde in de omschakeling toe te slaan. PPSC had het meeste balbezit maar werd in de eerste 43 minuten niet gevaarlijk. Lekkerkerk daarentegen sloeg in de twintigste minuut nogmaals toe. Een prachtige pass van de goed spelende Kevin van Gent in de diepte bereikte de sterk spelende Bart Sterrenburg aan de linkerkant. Bart trok door tot de achterlijn en zag de instormende Pim Molenaar komen. Bart z’n voorzet was op maat en Pim kon van een meter of achttien de bal met binnenkant wreef snoeihard binnenschieten. Ze stond Lekkerkerk na twintig minuten op een verdiende 2-0. Ook gedurende de rest van de eerste helft bleef de thuisploeg de gevaarlijkste ploeg. PPSC had meer balbezit en legde een verzorgd spel op de mat maar dat leverde geen enkele grote kans op. Lekkerkerk kreeg in de 37e minuut nog een prima kans na een goeie aanvalsopzet, maar helaas was de pass van Mark de Jager net niet zuiver genoeg om Pim Molenaar een niet te missen kans te geven. In de 43e minuut moest keeper Robin Schiedon voor het eerst handelend optreden. Dat deed hij zeer goed, hij tikte een vervaarlijk afstandsschot uit de bovenhoek. Tot aan het rustsignaal gebeurde er verder niets meer.

Het spelbeeld in de tweede helft veranderde in het eerste half uur niet veel ten opzichte van de eerste helft. Lekkerkerk loerde op een derde goal via scherpe aanvallen na balverovering en PPSC bleef voetballend zoeken naar een aansluitingstreffer. Lekkerkerk kreeg een aantal grote mogelijkheden om de beslissende 3-0 te scoren, maar door pech en goed keeperswerk van de PPSC-doelman bleef het 2-0. Een goeie vrije trap van Pim Molenaar kwam buiten bereik van de keeper op de paal, een kopbal van dichtbij van Stan Molemaker werd door de keeper miraculeus over getikt en een volley van invaller Arian Broere werd door een katachtige reflex door de keeper naast getikt. Doordat Lekkerkerk verzuimde om de 3-0 binnen te schieten, bleef PPSC jagen op de aansluitingstreffer. Vanaf de 70e minuut kwamen er ook kansen voor de bezoekers, maar Robin Schiedon wist met zeer goede reddingen zijn doel schoon te houden. PPSC ging vanaf de 75e minuut alles of niets spelen. Ze brachten een grote sterke spits in en ook de laatste man werd naar voren doorgeschoven. Daarmee kwam Lekkerkerk onder druk te staan. In de 83e minuut viel de aansluitingstreffer dan toch. Pim Molenaar was net te laat met zijn sliding om de ingevallen spits scoren onmogelijk te maken. Bij deze poging was ook Robin Schiedon kansloos en zo was het ineens weer heel spannend. PPSC ging vol op zoek naar de gelijkmaker en Lekkerkerk bleef loeren op de snelle counter om de bevrijdende 3-1 te maken. De grootste kans was voor Arian Broere, zijn inzet belandde van dichtbij op de paal. Lekkerkerk had in de 89e minuut geluk dat een grote kans van PPSC op de paal belandde. In het restant van de wedstrijd trok Lekkerkerk de winst over de streep en schafte het zichzelf een plaats in de volgende nacompetitieronde. Na het laatste fluitsignaal in de 95e minuut stond 2-1 op het scorebord.

In de deze wedstrijd heeft Lekkerkerk met strijd, inzet en beleving gespeeld. Via snelle omschakelmomenten was de thuisploeg gevaarlijk en scoorde daarbij in de eerste twintig minuten tweemaal. Door het niet benutten van enkele grote mogelijkheden en ook een beetje pech liet Lekkerkerk PPSC “in leven”. Zeker na de 2-1 was het een aantal keer gevaarlijk voor de uitstekende keeper Robin Schiedon. Uiteindelijk won Lekkerkerk wel verdiend van een ploeg die voetballend meer bracht maar daar gedurende de eerste 70 minuten geen kansen mee wist te creëren. Lekkerkerk daarentegen scoorde bij eerste grote kansen direct en daarmee werd uiteindelijk de winst naar zich toegetrokken.

Volgende week wacht het sterke Victoria’04. Om deze ploeg in Vlaardingen te verslaan, moeten alle Lekkerkerkse spelers ook in die wedstrijd weer alles geven en met passie en beleving de wedstrijd ingaan. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpak Broekpolder aan de Kooikersweg in Vlaardingen. Aanvangstijdstip is 14.30 uur.