spirit-alex

Spirit is de competitie slecht begonnen. In de openingsronde van de nieuwe competitie leed het op eigen veld tegen Alexandria’66 een kansloze 1-3 nederlaag.

cathay_internetbalk_v2

Gehuld in een nieuw jubileum shirt begon Spirit al vanaf het begin niet goed aan de wedstrijd. De Ouderkerkse ploeg leek vol stres. Passes waren onzuiver en medespelers werden moeilijk gevonden. Collectief zakte Spirit in de opening van het Jubileum jaar door het ijs. De altijd zo soliede verdediging zat diverse keren fout en kreeg dan ook al vroeg de eerste tegengoal te verwerken. Voormalig Spirit speler in Rotterdamse dienst Micky Veldhoen kon vrij de bal achter doelman Haasnoot krijgen.

Het sein om de ruggen te rechten en het initiatief op te pakken kwam niet. Sterker nog, de beste kans was voor Alexandria’66, dat een kopbal op de paal zag belanden. De Rotterdammers hadden een makkelijke middag en kon rustig wachten op de kansen. Het hoefde vandaag niet te vrezen voor Spirit. De Ouderkerkers, die altijd wel volop kansen creëren, hadden moeite om het doel te vinden. Dat kwam niet omdat Alexandria’66 zo goed verdedigde maar meer om het onzuivere spel van de thuisclub. Over de hele wedstrijd waren de kansen op 1 hand te tellen. Daarbij wordt een vrije trap van Christian Schrader die over de ballenvanger heen ging en een in de 2e helft te zacht schot in de handen van de keeper van Ruben Slooff meegeteld.

De 2e helft was het spelbeeld hetzelfde. Een tegen zichzelf knokkend Spirit tegen een effectief Alexandria’66, dat simpel uitliep naar 0-2 en 0-3. Niemand verwachtte ook nog een goal aan Spirit zijde. Pas in de laatste seconde tikte invaller Tjerk de Kogel nog een tegentreffer in, een doelpunt voor de statistieken.

Waar opeens dit vertoonde spel vandaan kwam, is voor vele een raadsel. Na een lange opbouwende voorbereiding en een reeks met goede oefen- en bekerwedstrijden, waaruit volop zelfvertrouwen gekweekt is, was het zaterdag van een heel ander niveau. Is het de stres? Er wordt veel verwacht van deze fitte, jonge ploeg. Of was het een incident, doordat de vertrouwde rituelen voorafgaand aan een wedstrijd ruw verstoord werden doordat er ’s ochtends een teamfoto gemaakt moest worden aan de IJsselkant met de Ouderkerkse skyline op de achtergrond? En dan start je ook nog de competitie met een nieuw shirt, dat misschien toch anders zit dan anders. Wie zal het zeggen?

Volgende week mag de ploeg van Richard van Cappellen laten zien dat het inderdaad een incident was. Spirit gaat dan op bezoek bij Pelikaan, dat in een tumultueuze slotfase nog een gelijkspel uit het vuur sleepte. Thuisploeg SVS dacht de winst in huis te hebben toen het een klein kwartier voor tijd de 3-1 op het scorebord zette. De veerkracht van Pelikaan zorgde er voor dat de ploeg uit Zwijndrecht toch nog terug kwam naar 3-3.

De foto’s van de wedstrijd zijn verder te bekijken via: https://photos.app.goo.gl/sojTXEzqUWzrBACv7

Klik hier voor meer informatie over VV Spirit
Voor meer artikelen van VV Spirit klik hier