VV Bergambacht trots op nieuwe overkapping

Kees Zeltenrijch, voorman van de werkploeg van voetbalvereniging Bergambacht is trots op het nieuwste project dat gerealiseerd is: de overkapping tussen de kantine en kleedkamers. Erelid Dieks Potuyt en voorzitter René ter Braak zijn trots op de handige mannen. “Wat hun ogen zien, maken ze. We koesteren ze.”

De ogen van Zeltenrijch, 75 jaar jong en nog zo fit als een hoentje, beginnen te glinsteren als hij een blik werpt op de nieuwe overkapping. “Vanaf de Provinciale weg is het helemaal een mooi gezicht”, zegt hij. “Het is één geheel. Strak, alles aan elkaar gebouwd. Je zou er bijna elke keer een omweg voor nemen. Ik vind het prachtig.”

De ‘loze’ ruimte tussen kantine en kleedkamers was al een tijdje een doorn in het oog van voorzitter René ter Braak en het bestuur. “We hebben de laatste tien jaar heel veel gedaan aan ons complex. Acht jaar geleden is het nieuwe kleedkamergebouw neergezet, we hebben dit gebouw opgeknapt een jaar of vier geleden is de overkapping biij de kantine gekomen. Dat gaatje tussen kleedkamers en kantine zat mij niet lekker.”

Ter Braak bewandelde de ‘officiële’ weg. Hij benaderde Kees Zeltenrijch, de aanvoerder van de veertienkoppige werkploeg van de club. “Ik heb aangegeven wat we wilden en wat voor bedrag we er voor in gedachten hadden. Kees is gaan rekenen en doen. Bij Kees weet je, die gaat kijken of het een stuk goedkoper kan. Dat was hier ook het geval.” Zeltenrijch: “Je moet zuinig zijn op het geld van de club.”

Het plan was er, een budget voor het materiaal ook. Zeltenrijch ‘leverde’ de mannen. Allemaal even handig. “We hebben een prachtig team met een divers gezelschap. We hebben timmermannen, schilders, ijzerzetters. Die kun je wel op een klusje sturen.”

https://www.restaurantca

Er was geen haast bij. “Van oktober tot januari hebben we er elke dinsdag aan gewerkt.”

Het resultaat mag er zijn: als er straks weer gevoetbald mag worden, hebben toeschouwers een droge plek. “Een stukje comfort naar onze leden”, zegt Ter Braak. “We hebben enorm geluk met zo’n groep mannen. Ze kosten bijna niks, alleen een bakkie koffie en aan het begin van de middag een broodje frikandel. Wij blij, hun vrouwen ook blij”, grapt de vertrekkend voorzitter.

“Het is belangrijk dat er een animator is. Dat is Kees. Hij zorgt voor materiaal en spullen en houdt de boel aan het werk.”

“We doen het met zijn tweeën”, zegt de op en top-Bergambachtman. “Bauke Glastra is van het groen, ik van alles wat hard is, zeg maar. Bauke is een gouden vent. Hij heeft gewerkt als hovenier. Een lot uit de loterij. Als er op zaterdag bladeren van de boom op het veld liggen, komt hij nog snel even met de blazer om ze weg te blazen.”

Voor meer informatie over vv Bergambacht, klik hier.
Meer artikelen lezen over vv Bergambacht, klik hier.