Voorbeschouwing: vv Capelle – FC Rijnvogels

Aankomend weekend staat er weer een leuke pot op het programma in de Hoofdklasse. VV Capelle ontvangt thuis FC Rijnvogels. De thuisploeg verloor vorige week van Zwaluwen met 6-2, de Rijnvogels hadden ook geen goed weekend door met 1-3 te verliezen van Jong Den Bosch.

Capelle
De ploeg ging hard onderuit in een uitwerdstrijd bij Zwaluwen. Zwaluwen begon sterk aan de wedstrijd. Maar toch liet het Capelle voor de rust terug in de wedstrijd komen. Een ontketende Justin van Mullem zorgde voor maar liefst. Zwaluwen sluit aan bij de grote middenmoot, waar Capelle zich zorgen moet gaan maken om zich te handhaven.

Zwaluwen neemt vanaf het begin de touwtjes in handen en scoort al snel de 1-0. Niet veel later is het Leon Kznaric die de 2-0 binnenkopt. Zwaluwen blijft door combineren en kansen creëren, maar vooralsnog gaan de ballen er niet in. Pas in de 36e minuut is Capelle gevaarlijk, een vrije trap wordt knap uit de goal getikt.

Na balverlies in de voorhoede van Zwaluwen scoort Capelle toch de 2-1 via Bram de Bruin. Na rust gaat Zwaluwen door met het spelen van druk. Vervolgens is het al snel 3-1, na het slecht wegwerken van een corner. Toch weet Capelle na een actie op de achterlijn de 3-2 te scoren via Kraaijeveld. Na de goal gaat het hard en loopt de Zwaluwen uit. Binnen enkele minuten staat het 5-2 en in de laatste minuut wordt het zelfs nog 6-2.

FC Rijnvogels
Een wedstrijd met twee gezichten was de wedstrijd van Rijnvogels tegen Jong FC Den Bosch. Voor de rust een was het Rijnvogels dat domineerde met een vrijwel onzichtbare tegenstander. In het tweede helft een opvallend beter acterend Jong FC Den Bosch.

Een snelle openingstreffer in de derde minuut, door slecht weg werken wist Jesse Driebergen die 1-0 te maken. Het leek een begin van een mooie overwinning. De thuisploeg bleef goed spelen maar het verzuimde om de 2-0 te maken.

In de tweede helft was er een cruciaal moment. Dirk Jan van den Oever –eindelijk in de basis na een lange blessure- raakte de paal en in plaats van 2-0 werd het na een razendsnelle uitval waarin de opponent de ruimte kreeg 1-1. De wedstrijd kantelde en Den Bosch werd beter. Met de snelheid van Den Bosch kon de ploeg hun klasse tonen en counterde de ploeg naar 1-2. Het jagen op de 2-2 werd niet beloond want Omar Boulamhayam gooide het duel op slot, Den Bosch kon met 1-3 terug de bus in.

De wedstrijd vv Capelle – FC Rijnvogels begint zaterdag 8 december om 14.00 op Sportpark ’t Slot.