V.v. Groeneweg flirt met de zaterdag.

Genoodzaakt door de ontwikkelingen heeft ook v.v. Groeneweg de blik voor de toekomst op de zaterdag gericht. “Twee jaar geleden was de zaterdag no-issue, inmiddels zijn ook bij ons de zaken veranderd”, aldus voorzitter Ed Roos. Roos houdt nog wel een flinke slag om de arm. Mocht ‘zijn’ Groeneweg naar de eerste klasse promoveren, dan kan een overstap nog wat langer op zich laten wachten.

Eigenlijk vindt de voorzitter dat de KNVB flinke steken in het dossier zaterdag/zondag heeft laten vallen. “De voetbalbond had veel eerder de regie moeten pakken. Daarmee had het niet de ontwikkelingen kunnen voorkomen, maar wel eerder kunnen inspelen op zaken die spelen.”

Roos zelf ziet wel wat in het zogenaamde weekendvoetbal. “Ik ben voor integratie van het zaterdag- en zondagvoetbal. Hoe het nu gaat, is niet goed. Zondageersteklassers die op zaterdag op het laagste niveau moeten beginnen… Kies gewoon voor weekendvoetbal. Laat de KNVB snel een besluit nemen, anders hoeft het niet meer en stelt de zondag straks helemaal niks meer voor.”

Groeneweg speelt sinds de oprichting van de club al op zondag. “Maar ook wij sluiten de ogen niet voor de ontwikkelingen. Uiteindelijk gaat het om behoeften. Ik stel de selectie regelmatig de vraag: wat willen jullie? Twee jaar geleden vond negentig procent het best zo, inmiddels is dat wel veranderd. Over een paar jaar zullen wij zeker op zaterdag spelen.”

“Het is aan de club”, reageert Groeneweg-trainer René van Beek. “Ik bepaal niet en dat zou ook een slechte zaak zijn als een trainer dat doet. Natuurlijk heb ik een persoonlijke voorkeur. Die weet iedereen wel, denk ik”, aldus de vader van Feyenoorder Sven van Beek, die inmiddels aan zijn vijfde seizoen in Zevenhuizen bezig is.

Met v.v. Groeneweg maakte Van Beek een opvallende ontwikkeling door. De Zevenhuizenaren strijden met GLZ/Delfshaven en Zwervers uit Capelle aan den IJssel voor het kampioenschap in de tweede klasse D. De oefenmeester zelf ziet zijn ploeg (nog) niet als kampioenskandidaat. “Dat is geen kwestie van eigen onderschatting, maar meer van realisme. We doen het goed, maar zie onszelf geen kampioen worden. GLZ/Delfshaven is voor mij de gedoodverfde favoriet. Wij hebben ingezet op de nacompetitie en dat is ons doel nog steeds.”