Dit keer praten we met trainer Wout Ooms over zijn recente terugkeer bij DCV. Wout komt over zaterdag tweedeklasser SVS. Als voetballer is Ooms in de jeugd o.a. actief geweest voor Excelsior en op zijn 18e maakte hij zijn debuut voor toenmalig hoofdklasser DCV 1. Wout begon ooit zijn trainerscarrière bij Capelle 3 en vervolgt die nu bij DCV.

banner_koningsport_small_VJ

De ambitie die in Wout zelf zat en toevallig ook bij DCV zorgden ervoor dat Wout de overstap maakte. “Ondanks dat ik het nog goed naar mijn zin had bij SVS kon ik deze uitdaging niet laten lopen, in mijn geboorteplaats en mijn oude club als speler en assistent trainer. Plus de ambitie van de club DCV.”

Trots is het eerste woord dat bij Wout opkomt als je vraagt over zijn periode bij SVS. “Als je in je eerste periode als hoofdtrainer een keer kampioen wordt en promoveert via nacompetitie kan je daar alleen maar met de technische staf, spelers, bestuur en iedereen die SVS een warm hart toewenst trots op terugkijken.”

De trainer is spreekt zijn ambitie uit toen we vroegen wat hij wilt bereiken bij zijn nieuwe club. “De club heeft de ambitie om bovenin in de 2e klas te spelen en hopelijk binnen een paar jaar weer in de eerste klas te spelen, ik ga graag in die ambitie mee. Verder wil elke trainer een herkenbaar elftal zien met veel eigen jeugd of jongens uit de regio.” Ook gaf hij een korte vooruitblik op volgend seizoen. “Ik verwacht zoals altijd in deze afdeling van de 2e klas dat er geen hele grote verschillen zullen zijn. Heel veel ploegen zullen gewaagd zijn aan elkaar.”

Klik hier voor meer artikelen over DCV
Klik hier voor meer informatie over DCV