VoetbalJournaal Bergen op Zoom

Nieuwerkerk zag de afgelopen seizoenen veel spelers komen en gaan, maar één ding bleef onveranderd: de plaats onder de lat werd en wordt nog steeds ingenomen door Sander Hoffmann (31). “De kans is heel groot dat ik mijn carrière bij Nieuwerkerk afsluit.”

Net als zijn ploeggenoten werd de doelman ruw uit zijn zomerslaap gewekt. De groepsapp van de Nieuwerkerk-selectie raakte oververhit toen de spelers lucht kregen van het vertrek van trainer Claudio Braga. “Iedereen was verrast, ik ook”, zegt de Rotterdammer daarover. “Twee weken daarvoor hadden we nog een bespreking gehad voor het nieuwe seizoen.”

“Als club word je door zoiets wel in verlegenheid gebracht. Er waren, mede op voorspraak van de trainer, nieuwe spelers gehaald. Wat moesten die wel hebben gedacht? Gelukkig handelde de club snel door Omar Khan aan te stellen.”

Voor Hoffmann is Khan een oude bekende, hij was al zijn trainer in de jeugd van Alexandria’66, de club die hij tot zijn 24ste jaar diende. Daar had hij waarschijnlijk nu nog gespeeld als veranderde werkomstandigheden – hij ging zaterdag werken – hem niet hadden gedwongen op zoek te gaan naar een zondagclub. “Een paar clubs hadden interesse, maar de link naar Nieuwerkerk was snel gelegd via Lex Jeroense, die bij Alexandia zat, en de broer van de voorzitter van Nieuwerkerk is. Ik heb geen moment spijt van mijn keuze gehad, Nieuwerkerk is een fijne club.”

Met Nieuwerkerk promoveerde hij drie seizoenen geleden naar de hoofdklasse. “Een hoogtepunt natuurlijk”, kijkt hij daar op terug. “Het is alleen jammer dat we maar een jaar op dat niveau hebben mogen spelen. Ik denk dat we er, achteraf gezien, te makkelijk over dachten. We waren met overmacht gepromoveerd en hadden zoiets van ‘met dat elftal gaan we het ook in de hoofdklasse wel redden’. Niet dus. Voordat we door hadden wat er werd gevraagd, hadden we al zo’n straatlengte achterstand… We kwamen nog wel erg dicht bij een plaats in de nacompetitie, maar uiteindelijk haalden we het net niet.”

Na een grillig seizoen in de eerste klasse, met een bescheiden rol in het klassement, hoopt Nieuwerkerk dit seizoen bovenin mee te spelen. “We hebben vooral voorin meer kwaliteit gekregen. Rowendy Schoop is een sterk aanspeelpunt, Shayron Curiel is een absolute versterking als rechtsbuiten. We hebben de beste voorbereiding sinds jaren gedraaid, maar je merkt dat we nog wat automatismen missen. We moeten hard werken om beter te worden.”

Zelf heeft hij als enige keeper in de selectie – De KNVB heeft de overschrijving van Delano Kortstam niet goedgekeurd – het rijk alleen. “Die situatie is niet ideaal. Het maakt ons team erg kwetsbaar. Ik mag niet geblesseerd raken.”