orlando-vvnieuwerkerk

Pechvogel Orlando Ruijgrok kampt met een vervelende blessure na de domper van vorig seizoen zijn de ogen volledig gericht op revalidatie. Zo dat hij in 22/23 zijn mannetje weer kan staan in de kelderklasse van het voetbal.

Wij spraken met Orlando over hoe hij deze blessure opliep. De nummer 15 van Zaterdag 3 was in een sprintduel met de tegenstander. Toen hij de verdediger wilde uitkappen ging het volledig mis. Zijn bovenlichaam ging naar rechts, zijn rechterbeen bleef staan. “Het gevolg was een krakend geluid, alsof je een nootje kraakt. Ik wist eigenlijk gelijk dat het niet goed zat in mijn knie.” Hij schreeuwde het uit van de pijn en is met de auto afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar kreeg hij het slechte nieuws dat zijn voorste kruisband gescheurd was. Voor Orlando zat het voetbalseizoen er gelijk op.
De blessure kun je een ‘familiekwaaltje’ noemen. Zijn vader kent dit krakende geluid en heeft daar al eerder een ‘fijne’ beschrijving van gegeven aan mij. Op dit moment vindt de Nieuwerkerker het erg lastig om bij zijn team te komen kijken. Dan merkt hij meteen hoezeer hij het plezier met zijn teamgenoten op het veld mist.

Samen met de orthopeed uit het Erasmus MC heeft Orlando ervoor gekozen via een operatie zijn knie volledig te laten herstellen. “Nu is het wachten op de operatie, waarna een revalidatie van negen tot twaalf maanden volgt. Hij hoop dat hij volledig gerevalideerd is voor het begin van volgend seizoen. Voor goud gaan in seizoen 22/23 is het doel.”https://www.restaurantca
We hebben Orlando gevraagd hoe zijn terugkeer op het veld er uit zal zien. “Ik denkt dat ik in het begin heel voorzichtig zal zijn en ook geen gekke fratsen uit ga halen.” De Nieuwerkerk geeft aan dat hij weer vertrouwen zijn knie moet krijgen. Met dat vertrouwen hoopt hij weer terug op zijn oude niveau te komen.

Meer informatie over VV Nieuwerkerk, klik hier.

Meer artikelen lezen over VV Nieuwerkerk, klik hier.

Foto: Laila Bakker