Nu echt alle wedstrijden er op zitten en de overschrijvingen gedaan zijn kunnen we de balans opmaken qua selecties voor volgend seizoen. Na de regio Alblasserdam te hebben behandeld gaan we nu verder met de regio Lek & IJssel. De clubs uit Capelle, Nieuwerkerk, Krimpen en een aantal uit de Krimpenerwaard zullen één voor één aan bod komen. De clubs uit de vierde divisie tot aan de derde klasse zullen, zover er informatie over is, behandeld worden.
Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear
VV Capelle
De eerste vereniging die we behandelen is VV Capelle. Capelle speelde afgelopen seizoen in de Hoofdklasse bovenin mee. Lang speelde de club voor het kampioenschap, maar tegen het einde van het seizoen verspeelde de Slotbewoners dure punten tegen laagvliegers. De derde plek was uiteindelijk zelfs niet genoeg voor de nacompetitie omdat ARC (4e) en Zwaluwen (9e) beide een periode wisten te pakken.

Volgend seizoen gaan de Capellenaren zich opnieuw versterken. Zo komt Dennis van der Heijden naar sportpark ’t Slot. De oud speler van onder meer ADO Den Haag komt over van het Poolse Chrobry Glogow. Verder komen Ryan Purvis (Spijkenisse), Adair Veiga Lopes (Zwaluwen), Ali Ulusoy en Mathew Jones (Beide SC Feyenoord) Capelle versterken. Ook zullen er een aantal spelers vertrekken. Trainer Ralph Kalkman ziet Joseph Goncalves (FC s’-Gravenzande), Enrico Elderhorst (Heinenoord) en Marvin van der Made (Smitshoek) de club verlaten.

CVV Zwervers
CVV Zwervers wist zich vlak voor het einde van de competitie nog veilig te spelen in de eerste klasse zondag. De club maakt volgend jaar gebruik van de horizontale overstap regeling en zal dus uitkomen in de eerste klasse zaterdag. Over het algemeen wordt de zaterdag in deze regio hoger aangeschreven en dus zal er wat bij moeten komen om handhaving te realiseren.

Daar is de club dan ook op papier redelijk in geslaagd. Negen nieuwe spelers komen naar Sportpark Couwenhoek tegenover twee spelers die vertrekken. Trainer Rody van Hemert die afgelopen seizoen al het laatste deel van het seizoen afmaakte beschikt dus over een brede selectie.

Jorginho Pietersz en Yordi Godijn komen beide over van Rijnmond HS. Verder komen Elton Evero (Deltasport), Jesper Maes (Acht), Mohamed Belali (Olympia), Kelvin Okojie (ASWH), Chereau Chobin (SC Feyenoord), Giovannilson Santos Boaventura (Alexandria’66) en Ayrton Verlaan (BVCB) de ploeg versterken. Rik de Vries zal vertrekken naar Nieuw-Lekkerland en Ihizi Oussama speelt volgend seizoen voor tweedeklasser CWO.

DCV
CVV Zwervers zal in de eerste klasse regiogenoot DCV tegenkomen. De Krimpenaren wisten namelijk kampioen te worden in de tweede klasse na een spannende strijd met Sparta Av en Hellevoetsluis. Voor DCV geldt hetzelfde als Zwervers. Zonder versterkingen zal het een pittig seizoen gaan worden.

De selectie van trainer Wout Ooms ziet dan ook wel een aantal mutaties tegemoet. Jonathan Linger heeft DCV verlaten voor Zwarte Pijl, Sjors de Vogel zal volgend seizoen spelen in het paars van SV Ommoord. Daar komen voor in de plaats Jayli Moreno (Strijen), Quincy Pherai (SVS), Joaquim de Been (Capelle) en Collin den Otter (Dilettant).

VV Nieuwerkerk
Nieuw in de tweede klasse is VV Nieuwerkerk. Trainer Ron Luiten wist met zijn ploeg kampioen te worden in de derde klasse ruim voor het einde van de competitie. De laatste drie wedstrijden werden nog gelijkgespeeld, maar alsnog wist de club met een verschil van zeven punten kampioen te worden. Het meest opvallende transfernieuws kwam van Stefan van der Vlegel. Een aantal maanden geleden was de speler al rond met Xerxes DZB, maar na het kampioenschap van de club heeft hij die overstap toch nog naast zich gelegd.

Nieuw op Sportpark Dorrestein zullen zijn; Philippe den Hartog (Capelle), Stefan van Diest (Neptunus-Schiebroek), Sharon Curiel (Zwaluwen) en Rens Herweijer (Hillegersberg). Op papier mooie aanwinsten voor de Nieuwerkerkers. Drie spelers zullen niet meer actief zijn volgend jaar. Bart Slob en Roy Spierings stoppen met voetbal en Kevin Kamerbeek zal de club verlaten voor Gouderak.

CKC
De volgende in het rijtje is VV CKC. Opnieuw een kampioen uit deze regio. Waar in de tweede klasse DCV kampioen werd en in de derde klasse Nieuwerkerk, is CKC kampioen geworden in de vierde klasse. En de club werd niet zomaar kampioen. Met 21 overwinningen en 3 gelijke spelen is de club ongeslagen gebleven in heel het seizoen.

Volgend seizoen stroomt de club dus in de derde klasse waar, mits in de juiste afdeling ingedeeld, mooie potjes wachten tegen Dilettant, Lekkerkerk, Schoonhoven, Bergambacht en Haastrecht. Allemaal clubs uit de Krimpenerwaard.

Niemand uit de selectie van de ploeg van Mario Meijer verlaat de club. Wel gaan Victor Loop en Daan Oostdijk een stapje lager voetballen in het tweede elftal. Daar komen drie spelers voor in de plaats. Arjan Everding en Alain Obert maken de overstap van Capelle en Bart Peeters komt over van Hillegersberg. Hiermee hoopt CKC volgend seizoen ook bovenin mee te doen in de derde klasse.

Klik op VoetbalJournaal voor meer nieuws over het amateurvoetbal