bas-haasnoot

Bas Haasnoot is een 29 jarige keeper van VV Spirit. Op zijn vierde is hij begonnen met voetballen. In de E-tjes kreeg hij een uitnodiging van Feyenoord en in de D-tjes nog een keer. De keeperstrainer was toen nog Pim Doesburg.

cathay_internetbalk_v2

Als Bas wel naar Feyenoord was gegaan, had zijn carrière er misschien wel heel anders uitgezien. “De reden dat ik niet naar Feyenoord ben gegaan was omdat we een leuk team hadden bij VV Spirit met onder meer Stefan de Vrij. Die natuurlijk super trots mag zijn dat hij die keuze wel heeft gemaakt en hoe ver hij is gekomen. Mijn debuut was op 17-jarige leeftijd in een uitwedstrijd tegen VV Rhoon. Dit was wel een oefenwedstrijd. Mijn competitiedebuut was op 18 jarige leeftijd tegen Zestienhoven. Verder ben ik niet veranderd van club. Toch heb je er wel is aan gedacht natuurlijk, maar nooit gedaan uiteindelijk. Bij spirit spelen veel spelers die al lang met de club verbonden zijn. Dit is mijn elfde seizoen alweer”.

Spirit was goed begonnen aan het seizoen. “We hebben een goede voorbereiding gehad. We waren fit als team. En ook zelf was ik weer op de goede weg terug na bijna anderhalf jaar eruit te hebben gelegen. Na een breuk in me nek bij Neptunes Schiebroek ben ik een tijdje geblesseerd geweest en later gepasseerd. Halverwege dat seizoen kwam corona en toen lag het seizoen stil”.

Bas vertelt over zijn keepers kwaliteiten. “Ik ben niet echt een echte keeper om zo maar te zeggen. Ik ben meer van het mee voetballen vanuit achter. Lekker dat balletje laten rond tikken doe ik graag. Ik denk dat dat ook mijn kracht is en dat ik aardig met twee benen kan schieten. Onze keeper Michael ging naar Feyenoord en wij hadden toen geen keeper meer. Ze kwamen toen bij mij uit en na drie keer vragen heb ik het toch maar gedaan. In de jeugd heb ik vaker gewisseld van keeper of speler. Lastige keus als je allebei leuk vindt. We kunnen moeilijk ontkennen dat keepers niet gek zijn. Wie gaat er nou op doel staan om lek geschoten te worden. Bij een tegen goal krijg vaak de schuld. Een spits mist drie open kansen en maakt één goal en een keeper maakt drie mooie reddingen en één fout”.

Bas heeft zijn doelen al bereikt bij Spirit, nu kijkt hij naar wat hij wilt gaan doen na het voetbal. “Ik had als doel 200 competitiewedstrijden te spelen voor Spirit. Dat is gelukt en ik denk dat het een mooi doel was. Niet veel later kwam de botsing waardoor ik die nekblessure opliep. Ik kijk meer naar wat ik na voetbal nog ga doen. Dat is de leeftijd al denk ik. Ik zou het wel leuk vinden om misschien bij een bvo een keeperstraining te gaan geven. Bij spirit geef ik ook al tien jaar training aan de jeugd keepers”.

Klik hier voor meer artikelen over VV Spirit
Klik hier voor meer info over VV Spirit