Ron-Luijten-vv-Nieuwerkerk

Nieuwerkerk en Ron Luijten blijven tot tenminste de zomer van 2023 aan elkaar verbonden. Club en trainer hebben hun samenwerking gecontinueerd met een nieuw seizoen. Beide partijen werden het begin deze week eens over de contractverlenging.

_NEW_Fysiotherapie Rozenburcht_250097

Luijten heeft al een grote geschiedenis bij de inmiddels tweeduizend leden tellende club. Hij was er eerder jeugdtrainer, voordat hij als hoofdtrainer met de amateurs van Sparta aan een opmars in het zaterdagvoetbal begon. Bij zijn aanstelling vijf jaar geleden in Nieuwerkerk kreeg hij de opdracht om de club, die toen op zondag in de eerste klasse speelde, naar een hoger niveau te brengen. In zijn tweede seizoen – toen Nieuwerkerk de zaterdag had gekozen als vlaggenschip van de vereniging – werd Luijten met de bewoners van sportpark Dorrestein kampioen. Het nieuwe doel, promoveren naar de tweede klasse, kon vanwege corona en niet uitgespeelde competities nog niet worden gerealiseerd, maar club en trainer hebben er alle vertrouwen in dat de stap alsnog gemaakt kan worden.

Nieuwerkerk staat momenteel eerste in de derde klasse C en heeft de eerste periodetitel voor het grijpen. Luijten maakte er geen geheim van dat hij graag bij Nieuwerkerk doorging. “We hebben nog een klus te klaren”, zegt hij. Dat vindt voorzitter Hans Jeroense ook. “De resultaten zijn prima en we willen graag de weg vervolgen die we met Ron zijn ingeslagen.”

Hoewel Nieuwerkerk dit seizoen een moeizame voorbereiding had, waarin het werd getroffen door een blessuregolf, verloor het nog geen enkel officieel duel. In de beker werd twee keer gelijkgespeeld en één keer gewonnen. In de competitie won Nieuwerkerk zes van de zeven wedstrijden. “We willen promoveren, minder belangrijk is het of dat via een kampioenschap gaat of via de nacompetitie”, reageert Luijten. “We hebben een uitgebalanceerde ploeg met voor de derde klasse-begrippen uitstekende voetballers.”

Bron; vv Nieuwerkerk

Klik hier voor meer artikelen over VV Nieuwerkerk.
Meer informatie over VV Nieuwerkerk? Klik hier.