Voor de beker speelde Nieuwerkerk tegen derde klasser Rhoon.

Ron Luijten had een totaal ander elftal opgesteld dan vorige week tegen HWD. Zo was er een basisplaats voor Stefan Jeroense, Edinho Pique en Robert Boeve. De ploeg begon slecht aan de wedstrijd. Al na 6 minuten keken ze tegen een achterstand aan, nadat Rhoon uit een corner de 0-1 had binnengeschoten. Nieuwerkerk zet aan zonder gevaarlijk te worden. Aan de andere kant laat ook Rhoon niets zien. In de 21e minuut is er enige opwinding: Nieuwerkerk krijgt van scheidsrechter Blaak een strafschop toegekend na een onschuldige overtreding binnen de beruchte lijnen. Je kunt hem geven, zo zogezegd. Rick Kramer pakt dit cadeautje uit 1-1.

De kansen blijven voor Nieuwerkerk. Zo knalt Wayne van den Burg op de vuisten van de Rhoonse goalie. In de 34e minuut wordt de aanvaller binnen de beruchte lijnen aangetikt en krijgt Nieuwerkerk zijn tweede strafschop. Edinho Pique gaat achter de bal staan, maar zijn schot wordt gekeerd door de doelman, geen 2-1 dus. Voor rust is er nog een kans te melden, Leon Hulshof schiet hard voorlangs. Rust 1-1.

Twee ongewijzigde teams beginnen aan de tweede helft. In de 48e minuut kopt good-old Robert Boeve net naast uit een corner. Nieuwerkerk blijft op de aanval spelen en krijgt via Rick Kramer een kans op 2-1, maar de aanvaller krijgt de bal na een dieptepass van Maurice Treffers niet onder controle, de Rhoonse doelman kan redding brengen. Nauwelijks twee minuten later schiet Leon Hulshof hard in, maar redt de doelman opnieuw. Aan de andere kant schiet een aanvaller van Rhoon net over het doel van Sander Hoffmann.

In de 60e minuut maakt Menno Homan na lange afwezigheid zijn rentree op het Nieuwerkerkse sportveld. Robert Boeve wordt naar de kant gehaald. In de 71e minuut blijft het vlagsignaal uit en kan Rhoon op het randje van buitenspel doorgaan. De spits omspeelt Sander Hoffmann en tekent de 1-2 aan. Nauwelijks drie minuten later komt Nieuwerkerk goed weg als een vrije trap van Rhoon op de lat belandt. Bij deze overtreding krijgt Maurice Treffers de gele kaart. Drie minuten later is er een klein opstootje, Bilal Ouahabi krijgt de gele kaart na een overtreding. Nick Weers protesteert hiertegen en krijgt zijn tweede gele, dus rode kaart. Nieuwerkerk kan verder met tien man.

Ron Luijten wisselt Bart Snoek voor Jesse Asowata in de 80e minuut en twee minuten later Thijs van Reeuwijk voor Bilal Ouahabi in de hoop de wedstrijd nog te doen kantelen. En de coach heeft geluk, in de 89e minuut schiet Rick Kramer de (verdiende) 2-2 binnen. Verder komt Nieuwerkerk niet, mede omdat de 3-2 voor Nieuwerkerk werd afgekeurd vanwege buitenspel. Dus strafschoppen moeten de uitkomst bieden. En dat volgens het nieuwe systeem, dus a b b a a b b enz.

Edinho Piqué mist opnieuw, daarna schiet Rhoon binnen, stopt Sander Hoffmann een strafschop. Vervolgens schiet Nieuwerkerk alle strafschoppen binnen, terwijl Rhoon nog eenmaal mist (over het doel). Strafschoppenserie 4-2, Nieuwerkerk bekert door. Volgende week gaat de competitie weer verder met een uitwedstrijd tegen Zestienhoven.

Nieuwerkerk: S. Hoffmann – S. Jeroense – N. Weers – M. Treffers – B. Snoek (80 J. Asowata) – E. Pique – B. Ouahabi (82 T. van Reeuwijk) – R. Boevé (60 M. Homan) – R. Kramer – W. van den Burg – L. Hulshof

 

Geef een reactie