Spirit speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen Lekkerkerk. Tegen de ploeg, dat strijdt tegen degradatie uit de 3e klasse, kon Spirit pas laat in de wedstrijd het verschil maken. Het werd uiteindelijk 4-0, waarvan de laatste 3 doelpunten binnen 5 minuten viel in het slot van de wedstrijd. Na een kwartier spelen zette Ingmar Burema Spirit al op 1-0. Maar het Ouderkerkse publiek moest lang wachten op meer doelpunten. Spirit liet een veel te laag tempo zien en Lekkerkerk kon geen vuist maken. Kevin Verstappen, die door de blessure van Bastiaan Haasnoot en de vakantie van Max van Herk zijn debuut maakte in het eerste elftal van Spirit, werd nauwelijks in verlegenheid gebracht.

Het hoogte punt van de matige vriendschappelijke wedstrijd was de 2-0. Robbin Brouwer kreeg de bal op het middenveld. Hij ontdekte geen afspeelmogelijkheid en werd door Lekkerkerk ook niet aangepakt. De verdediger besloot de bal van ruim 30 meter op doel te schieten. De bal verdween onhoudbaar voor ex-Spirit doelman Schiedon in de kruising.

Het doelpunt gaf Spirit even een opleving. Binnen 3 minuten brachten Giorgio Getrouw en weer Robbin Brouwer een acceptabele eindstand op het scorebord.

Zaterdag hervat Spirit de competitie tegen hekkensluiter SSS. Bij winst neemt de ploeg van Richard van Cappellen weer de 5e plaats over van Hellevoetsluis. In verband met hun aankomend 100 jarig jubileum speelde Hellevoetsluis vandaag al tegen Strijen (5-2) en zakte Spirit een plaatsje.

SamenLoop voor Hoop
Met de wedstrijd Spirit-Lekkerkerk werd speciale aandacht gegeven aan de SamenLoop voor Hoop Krimpenerwaard. Dit is een 24-uurswandelestafette, dat gehouden wordt in Lekkerkerk op zaterdag 29 juni, waarmee geld wordt opgehaald voor de KWF Kanker Bestrijding. Beide ploegen, inclusief scheidsrechter Arie Lingen, speelden met paarse veters (paars is de kleur van hoop). De organisatie was op Sportpark Ouderkerk aanwezig om deze loop extra onder de aandacht te brengen. Ook verkochten zij de paarse veters (€3,-) en gingen ze met een collecte bus rond. ‘Alle veters waren uitverkocht. Het was een geslaagde aktie’, melde één van de dames na afloop.

Inschrijven voor dit evenement kan op www.samenloopvoorhoop.nl/krimpenerwaard
Op 12 mei a.s. zal er op de Lekkerkerkse braderie een stand staan. Hier kunt u terecht voor meer informatie. Ook zullen hier onder andere de paarse veters te koop zijn.

De winkel ‘In mijn straatje’ in Haastrecht (Hoogstraat 85) functioneert voor deze aktie als bestel- en afhaalpunt.