‘Mensen mens’ Monica Snoei helemaal in haar rol bij DCV

“Ik ben een echt mensen mens”, zegt DCV-duizendpoot Monica Snoei. “Daarom vind ik het zo leuk om bij de club te doen wat ik nu doe: omgaan met mensen. Heerlijk.” Het zou zomaar een tweede baan kunnen zijn, het aantal uurtjes dat de 46-jarige Krimpense, wekelijks in DCV steekt. “Ik haal er zo veel voldoening uit, joh. De club leeft en bruist. Ik vind dat heerlijk om te zien.”

Dat was ook wel eens anders. “De club was, hoe zeg je dat, een beetje in slaap gesukkeld. Zo’n periode heeft iedere club wel, denk ik. Als vereniging moet je jezelf dan opnieuw uitvinden en dat heeft DCV gedaan. Als voetbalvereniging staan we midden in de samenleving.”

Toen het plaatselijke oranjecomité DCV vijf jaar geleden vroeg of het wat op Koningsdag wilde organiseren omdat anders het oranjefeest wat dreigde dood te bloeden, pakte de activiteitencommissie van de club, waar Snoei voorzitter van is, dat op. “Bij de laatste Koningsdag stond alweer voor de vijfde keer een grote tent op ons veld”, zegt Snoei. “Rond die tent organiseren we van alles, met allerlei optredens van bands. Dat doen we ook rond 5 mei.”

“We zijn sowieso heel actief als activiteitencommissie. We organiseren een kinderdisco, vier keer per jaar een bingo en met alle vrouwen en meisjes een Ladies Night. Dit jaar zijn we naar een wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal in Eindhoven geweest.”

Daarnaast maakt Snoei deel uit van de jubileumcommissie. Op 1 november 2019 bestaat DCV 100 jaar. “Dat wil de club groots vieren. We hebben inmiddels drie brainstormsessies achter de rug. De ideeën staan op papier en we gaan nu projectgroepjes formeren.”

“Het is de bedoeling dat we vanaf november elke maand verschillende jubileumactiviteiten houden. Van een businessclubavond tot een 7 tegen 7-toernooi. Op de dag van het 100-jarig jubileum, op vrijdag 1 november in 2019, hebben we een officiële bijeenkomst en een reünie. Op 2 november zijn er allerlei activiteiten gepland, gevolgd door een groot feest.”

“We zijn ook bezig met het ontwerpen van een retro-shirt”, verklapt Snoei. “In dat projectgroepje zit ik zelf ook. We willen een combinatie van DCV-shirts door de jaren heen. Daarvoor kijken we veel foto’s.”

“Voorzitter Siemen de Wilde is bezig om als DCV het predicaat ‘koninklijk’ te krijgen. Dat kan je aanvragen als je honderd jaar bestaat en van onberispelijk gedrag bent.” Behalve voorzitster van de activiteitencommissie runt Snoei bij de Krimpense club ook de kledingshop. “Iedere zaterdag ben ik er van acht tot twaalf uur”, vertelt ze. “Dan kunnen leden passen en nieuwe leden krijgen hun spullen.”

“Ik verwerk de input van alle nieuwe leden”, vervolgt ze. “Mensen vragen mij via de mail informatie en die beantwoord ik. Ik zorg dat nieuwe leden worden ingeschreven en maak ze wegwijs. Dat inschrijven gebeurt eigenlijk tegelijkertijd met het passen van het trainingspak. Die krijgen ze bij inschrijving gratis van de club. De mini’s krijgen ook nog voetbalschoenen. Qua kleding zijn ze dan helemaal klaar, want shirtje, broekje en kousen zitten in de teamtas. Daar betalen ze vijftien euro per jaar voor. Vervolgens breng ik de penningmeester en trainers op de hoogte.”