Afgelopen zaterdag stond voor Lekkerkerk de derby bij Schoonhoven op het programma. Vorig seizoen speelde Lekkerkerk in Schoonhoven een slechte wedstrijd met een verdiende 4-1 einduitslag. Bij Drechtstreek werd 1-1 gelijkgespeeld. Schoonhoven is dus een lastige tegenstander voor de Lekkerkerkse ploeg.

Op het laatste moment viel Kevin van Gent af met een ribblessure en moest Drechtstreek trainer Marc van der Zee de beoogde opstelling aanpassen. Brian Martens werd laatste man en jonkie Rick Mesken startte vanaf de linksback positie. Ook vaste linksback Patrick Prevo was vanwege familieomstandigheden niet beschikbaar.

Ondanks deze laatste aanpassing begon Lekkerkerk sterk aan de wedstrijd en zette waar mogelijk de thuisploeg vast op eigen helft. Schoonhoven probeerde via de zeer goeie spelverdeler de aanvallers in stelling te brengen. In de achtste minuut kwam Lekkerkerk in de zeer aantrekkelijke eerste helft op voorsprong. De 0-1 werd na een goeie corner van Mark de Jager, na een handig overstapje van Pim Molenaar, van dichtbij binnen geschoten door aanvoerder Tristan de Bruijn. Het doelpunt was een mooie opsteker na een goed begin van Lekkerkerk.

Schoonhoven liet het er echter niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel dan ook in de 28e minuut. Na even niet opletten in de Lekkerkerkse defensie en middenveld kon de goeie nummer tien vanaf de rand strafschopgebied vrij aanleggen. Keeper Robin Schiedon beroerde de bal nog wel, maar was eigenlijk kansloos op het mooie schot in de verre hoek.

Na de 1-1 bleef het een gelijk opgaande eerste helft, waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd bleven. Voor rust vielen nog 2 goals, verdeeld over beide ploegen. De 2-1 viel in de 37e minuut, na niet goed opletten van Alex Velsink. Hij liet zijn tegenstander vrij staan na een snelle vrije trap. De voorzet werd in het strafschopgebied teruggelegd op een inkomende middenvelder van Schoonhoven. Die wist wel raad met deze bal en tikte beheerst binnen. Helaas moest Lekkerkerk in de 40e minuut aanvoerder Tristan de Bruijn met een blessure vervangen. Voor hem kwam Hamid Sarrafzadeh in het veld. Lekkerkerk toonde veerkracht en kwam kort voor rust op 2-2. Uit een corner van Bart Sterrenburg kon Mark de Jager vrij voorzetten op Pim Molenaar. Hij kopte met een mooie boog de bal in de verre hoek.

Na rust begon Lekkerkerk prima aan de tweede helft. Al in de 46e minuut leverde dat de 2-3 op van de goed spelende Mike van Gent. Na een snelle aanval via de sterk spelende Bart Sterrenburg en Hamid Sarrafzadeh kwam de bal via de keeper van de thuisploeg voor de voeten van Mike. Mike schoot de bal hard en laag in de hoek binnen.

Vanaf de 2-3 probeerde Schoonhoven met veelal de lange bal de gelijkmaker te forceren. In de gehele tweede helft kreeg Schoonhoven slechts een paar goeie kansen, maar keeper Robin Schiedon trok zijn goede vorm van de laatste weken door. In de 62e minuut plukte hij de bal van de voeten van de spelverdeler in een één tegen één situatie. Ook een pegel van 20 meter tikte hij bekwaam naast zijn doel en bij een hoge bal plukte hij de bal prima uit de lucht ondanks de beuk die hij daarbij kraag.

Verder dan deze mogelijkheden kwam Schoonhoven niet. Lekkerkerk kreeg in de tweede helft een paar goeie mogelijkheden om de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar door de ontbrekende precisie viel hun vierde goal niet. Daardoor bleef het tot aan het eindsignaal een spannende wedstrijd waarbij in de tweede helft het voetbalniveau wat zakte en er door beide ploegen vooral de lange bal gespeelde werd. Na 93 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en floot voor einde wedstrijd met de score 2-3 op het bord.