Met de aanstaande oplevering van vier nieuwe kleedkamers neemt CVV Zwervers afscheid van een ‘stuk gedoe’. “Het geeft ons weer wat ruimte om tot een fatsoenlijke kleedkamerindeling te komen”, zegt voorzitter Ger Jacobs. “De stress van de zaterdag en doordeweekse trainingsavonden kunnen we missen als kiespijn.”

Toen Zwervers introk in het nieuwe complex ging het van twaalf naar tien kleedkamers. “Dat had te maken met bezuinigingen bij de gemeente.” Jacobs moest echter al snel aankloppen bij de gemeente Capelle. “We hebben in de kleedkamers een lockersysteem, waardoor je meerdere teams kan onderbrengen, maar eigenlijk gaat dat alleen op voor teams tot de JO11. Voor alles daarboven is dat niet te doen. Dan wordt het chaos.”

De praktijk van een doordeweekse trainingsavond en de zaterdag waren kleedkamers die overbezet waren. “We waren de hele tijd bezig om de ene ploeg eruit te jagen om plaats te maken voor de ander. Dat is gewoon niet fijn.”

Het gebrek aan kleedkamerruimte dwong Zwervers er ook toe een rem te zetten op de ledengroei. “Nu we de ruimte straks wel hebben is er ook weer plaats voor spelertjes die op de wachtlijst staan.”

Omdat ook Capelle en SVS kampen met ruimtegebrek besloten de drie Capelse clubs de politiek in Capelle gezamenlijk te benaderen. “Daarin hebben we ook de vervanging van de kunstgrasvelden meegenomen.” Volgens Jacobs heeft die aanpak zeker geholpen bij de realisatie van de extra kleedkamers. De club is ook blij dat de kleedkamers nog voor de U13-Cup gereed zijn. “We huurden de afgelopen jaren steeds mobiele kleedkamers. Dat was altijd een hele operatie en kostte ons 3500 euro.”