Chiel (22) begon op negen jarige leeftijd met voetballen bij V.V. Spirit. “ Ik heb nooit bij een andere club gespeeld als Spirit. Toen ik over ging van de A-junioren naar de Senioren kwam ik direct in spirit 1.0 terecht. Na een jaar gedwongen als 1.1 door het leven te moeten, zijn we dit jaar weer Spirit 1.0”.

cathay_internetbalk_v2Eerst vragen we Chiel zich even kort voor te stellen wie hij is en wat hij doet voor Spirit 1.0 en buiten Spirit om. “Mijn naam is Chiel Tournier en ik ben geboren op de Lageweg (in Ouderkerk a/d IJssel). Ik werk als Projectmanager bij een grote tankenbouwer (opslagtanks). In mijn vrije tijd drink ik graag een biertje met vrienden en ik vind een kaartspel erg leuk. Binnen het team ben ik naast speler, reserve aanvoerder en teamleider. Ik regel dus het geen wat geregeld moet worden en ik communiceer klachten/vragen van het team naar de club. Daarnaast zet ik ook de trainingen uit op de woensdag avond”.

Hoe is het team ontstaan Chiel? “Wij zijn als team eigenlijk direct uit de A-senioren in één keer overgestapt naar de Senioren. Er zijn daarom ook al jongens waarmee ik al 10 jaar in het team zit. Iedereen kent elkaar ook door en door. Af en toe komt er iemand nieuws bij, maar deze is dan ook al een kennis van minimaal 1 van de gasten”.

“Dit team maakt uniek dat wij eigenlijk al nagenoeg ons hele leven met elkaar voetballen. Eigenlijk omschrijft dit niet genoeg hoe uniek het is, want naast dat wij al jaren met elkaar voetballen gaan wij ook in onze vrije tijd (vrijdag- en zaterdagavond, doordeweeks) met elkaar om. Met de helft van het team ga ik ook op vakantie en stedentrips etc. Dit zijn dus echt jongens van mijn eigen vriendengroep. Iedereen gaat zo goed met elkaar om, weet wat je tegen wie kan zeggen en wat je aan elkaar hebt. Het is zonder twijfel het gezelligste team van spirit. Daarnaast speel ik met 2 jongens met wie ik op de peuterspeelzaal al omging, en nu nog steeds als mijn beste vrienden beschouw. Kortom, het is gewoon echt een bijzonder elftal met gasten die elkaar ook werkelijk als beste vrienden beschouwen, niet alleen op de zaterdag.

Het hoogtepunt voor Spirit 1.0 was een tweede plaats in hun eerste jaar bij de senioren. “Dat jaar hebben we geen wedstrijd verloren, maar werden we toch 2e. Op miraculeuze wijze werd ons een overwinning tegen de nummer 1 ontnomen waardoor we 1 punt minder hadden. Echte diepte punten kennen wij niet. We hebben ooit met 10-1 verloren, dat deed wel veel pijn”.

De trainingen omschrijft Chiel als; Het is wat het is. “We doen ons best en hebben lol. We maken er het beste van, maar de trainingen kunnen wel beter”.

Dan volgt nu natuurlijk de belangrijkste vraag: Wie is de koning van de derde helft? “Wij kunnen dit als team met zijn alle wel op onze naam schrijven. Als er dan een specifiek iemand genoemd moet worden zou ik toch zeggen Hoppe Chris. Die gozer drinkt bijna een krat aan blikjes vieux leeg in de 3e helft. Vervolgens gaat hij rustig verder in de kroeg!”

Als laatste vroegen wij Chiel nog naar een leuke activiteit van het elftal. “Laatst zijn wij met z’n allen in de Loet wezen varen met roeiboten. Iedereen had bier mee genomen en zo zijn we het seizoen goed begonnen. Niemand kwam droog de boot uit, maar dat geeft niet. Daarnaast gaan we regelmatig met een groot deel van het team op stap en zo af en toe met zijn allen. Ook gaan we regelmatig na de wedstrijd ergens eten.

Eigenlijk is er geen zaterdag dat we niks doen met het team!

Wij wensen Spirit 1.0 veel succes als de competitie weer van start mag!

Klik hier voor meer artikelen over V.V. Spirit
Klik hier voor meer informatie over V.V Spirit