Wout Ooms is terug waar het allemaal ooit begon. Achttien jaar na zijn vertrek als voetballer keerde de 51-jarige Rotterdammer afgelopen zomer terug bij DCV. “Ik probeer mijn eigen sjeu te geven aan het elftal.”

cathay_internetbalk_v2

Hij kiest zijn clubs altijd zorgvuldig uit. Dat deed hij als voetballer – hij was na DCV ook jarenlang actief bij Capelle – maar ook als trainer zocht hij werkgevers die goed bij hem paste en bereid waren hem de ruimte te geven.

Bij SVS in Capelle zorgde hij voor de meest succesvolle periode uit de clubgeschiedenis. Toen hij acht jaar geleden kwam, speelde de Capellenaren in de vierde klasse. Onder Ooms promoveerde SVS twee keer en is inmiddels een blijvertje in de tweede klasse. “Ik heb een geweldige periode gehad bij SVS, maar voor zowel voor mij als de spelers was het goed om er na zeven jaar een punt achter te zetten. Er waren spelers bij die in de senioren geen andere trainer hadden gehad. Zelf voelde ik ook steeds meer de drang om mijn vleugels uit te slaan.”

Dat hij koos voor DCV was niet heel vreemd. Het is één van zijn voetballiefdes en daarnaast speelde Ronald Klinkenberg een belangrijke rol in zijn overgang. ‘Klink’, zoals hij liefkozend wordt genoemd in Capelle en Krimpen aan den IJssel, ging als bestuurslid technische zaken zelf op zoek naar een trainer die hem bij DCV 1 kon opvolgen. “Eén plus één was in dit geval twee”, zegt Ooms. “Ik ken Ronald al heel lang. Ik heb zelfs nog een jaar met hem getraind. Hij is twee seizoenen mijn assistent-trainer geweest en twee jaar mijn hoofdtrainer. We konden goed met elkaar opschieten. Het contact is er altijd gebleven. Ik weet wat hij aan mij heeft en ik aan hem.”

DCV mag dan op hetzelfde niveau spelen als SVS, de clubs zijn niet met elkaar te vergelijken. Waar Ooms in Capelle-Schenkel rustig kon bouwen, kijken er nu meer mensen met hem mee. “DCV is in alle opzichten groter, zeker ook qua achterban. Ik beschouw dat niet als een belemmering. Ronald zit er als bestuurslid technische zaken bovenop, maar dat vind ik niet erg. We zijn het heus niet overal over eens, maar dat is niet erg.”

In sportief opzicht zijn de prestaties van SVS en DCV de afgelopen jaren wel te vergeten. Ook de Krimpenaren maakten, na te zijn overgestapt naar het zaterdagvoetbal, een grote stap voorwaarts. “Ronald heeft ervoor gezorgd dat er een goede basis staat”, weet Ooms. “Mijn taak is om DCV op de kaart te houden. Ik probeer mijn eigen sjeu eraan te geven. Dat doet iedere trainer.”

Ooms bleek bij SVS al een meester in het winkelen zonder portemonnee. Hij haalde menig speler over om de sportieve stap naar Capelle te maken. Doordat ook DCV de geldbuidel gesloten houdt, verkeert hij in dezelfde situatie aan het Waalplantsoen. “Je moet een goed verhaal hebben en spelers een perspectief bieden. Ronald en ik hebben de selectie geïnventariseerd en aan de hand daarvan wisten we wat nodig hadden.”

Vijf spelers kwamen DCV versterken, onder wie twee spelers van SVS, Wesley Valk (ex-Zwervers) en doelman Bart de Keyzer. “Van het tweede van Capelle zijn Ricardo Lelieveld en Rick Kraaijeveld gekomen.”

Stefan Dams maakte de overstap van XerxesDZB naar DCV. “Hij komt dit seizoen echter niet in actie. In de eerste de beste wedstrijd liep hij een voorste gescheurde kruisband op. Dat is vreselijk sneu, want het is al de tweede keer zo’n blessure.”

Klik hier voor meer artikelen over DCV
Klik hier voor meer informatie over DCV