tjerdekogel-vvspirit

Vandaag zijn we in gesprek met Tjerk de Kogel (20) buitenspeler van V.V. Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel. Hier speelde hij op vijf jarige leeftijd zijn eerste wedstrijd tegen s.v. Donk, in de F9. Op zijn 18de maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal tegen CVC Reeuwijk, eindstand 5-4 en ik mocht de 4-3 binnenschieten. “Dit seizoen speel ik voor het tweede jaar in de selectie van de club”.

cathay_internetbalk_v2Het huidige seizoen loopt nog niet zo soepel. “De voorbereiding was goed. De oefenwedstrijden en bekerwedstrijden werden gewonnen en de trainingen waren van hoog niveau. Helaas hebben we in de competitie een valse start gemaakt, maar ik ben ervan overtuigd dat dit goed gaat komen. Ik heb vertrouwen in deze groep en wij kunnen echt goed voetballen. Persoonlijk gaat het bij mij veel beter dan het vorige seizoen. Vorige seizoen heb ik een matig seizoen gedraaid, dit kwam door concurrentie en kleine blessures. Dit seizoen zit ik veel beter in mijn vel en dat zorgt ervoor dat ik weer lekker vrijuit kan voetballen”.

Tjerk zijn hoogtepunt was tijdens zijn tweede jaar in de JO19-1, hij mocht toen aansluiten bij het eerste elftal tijdens de tweede seizoenshelft. “Door vele blessures bij de aanvallers heb ik de kans gekregen om mijzelf in de basis te spelen. Van de 17 wedstrijden ben ik toen 13x in de basis gestart. In dit seizoen heb ik veel geleerd en dit is heel goed voor mijn ontwikkeling geweest”.

“De afgelopen twee seizoenen speelde ik op de linksbuiten positie en hier wil ik mij meer gaan focussen op de volgende punten: het naar binnenkomen en dan gevaarlijk worden voor het doel en rust/overzicht houden bij de voortzetting”.

Als voorbeeldvoetballer ziet Tjerk graag iemand als Arjen Robben op het veld staan. “Een speler met de juiste drive en mentaliteit om het beste uit zichzelf te halen. Ik heb respect voor hoe hard hij altijd blijft werken na de vele tegenslagen die hij gehad heeft (blessures). Het is ook een speler die altijd naar voren wil, tegenstanders opzoekt en gevaarlijk is met een actie, doelpunten kan maken en een goede voortzetting in huis heeft”.

Naast voetbal is Tjerk druk bezig met zijn studie Fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam. Hij is hier dit jaar mee gestart na het behalen van zijn MBO Diploma Sport en Bewegen. “Verder ben ik graag actief bezig. Ik ga graag de Krimpenerwaard in, dat kan lopend, hardlopend of fietsend zijn. Het liefst doe ik dit graag met mijn familie”.

Binnen Spirit heeft de Kogel lovende woorden over alle vrijwilligers en betrokkenen die klaar staan voor deze mooie club. “Spirit heeft zoveel mooie faciliteiten om gebruik van te maken en dat hebben niet alle clubs. Door al deze vrijwilligers is Spirit gekomen tot de club die het nu is”.

Het teamverband is iets wat voetbal heel belangrijk maakt voor Tjerk. ”Er is niks mooiers, dan met elkaar te willen winnen. Het kan wel is minder lopen, maar dan de schouders eronder en verdergaan. Voor de toekomst heeft ik geen hele grote ambities, eerst wil ik een vaste basiskracht worden bij Spirit. Voorlopig wil ik hier nog jaren spelen en dan zien we wel weer verder”.

Als laatste werpen we nog een blik vooruit op dit seizoen. “Ik kijk heel erg uit naar de rest van het seizoen. Ik weet zeker dat wij ons in de top 5 kunnen spelen en ik vind dat een mooie doelstelling. Maar laten we hopen dat het coronavirus niet weer de competitie stillegt en dat we de competitie redelijk normaal kunnen uitvoetballen”.

Wij wensen Tjerk en V.V. Spirit veel succes dit seizoen!

Foto: René Bitter

Klik hier voor meer artikelen van V.V. Spirit
Klik hier voor meer informatie over V.V. Spirit