Thijs-van-der-Wal-VV-Nieuwerkerk

Thijs van der Wal begon zijn voetbalcarrière op zijn 5e bij de F0 (JO6) van VV Nieuwerkerk. Al snel werd duidelijk dat Thijs een talentje was. Vanaf zijn 7e is hij de selectie binnen gelopen en heeft hij die niet meer verlaten. Met zijn doorzettingsvermogen heeft hij zijn plek verovert in O23-1. De middenvelder heeft, een aantal weken geleden, zelfs zijn debuut gemaakt in het 1e van VV Nieuwerkerk. Wanneer er niet gevoetbald, getennist of gestudeerd wordt. Kan je Thijs vinden op het trainingsveld van JO13-3.https://www.restaurantca

Een jaar jonger dan de rest, heeft Thijs na de F0 (JO6) ervoor gekozen om voor de F14 wedstrijden te gaan spelen. Dit is het jaar dat Thijs is doorgebroken als voetballer, en kwam de selectie aankloppen. Dat de Nieuwerkerker een taaie is valt niet te betwisten. Gedurende zijn voetballoopbaan vielen steeds meer gasten waar hij mee gespeeld heeft sinds de F0 (JO6) af. Thijs bleef presteren en altijd het plezier in het spel zien. De ambities buiten het veld zijn heel groot en zeker niet mals. Op dit moment studeert Thijs aan de TU Delft Civiele Techniek, hierna wil Thijs er volledig voor gaan om luchtverkeersleider te worden.

Fysiotherapie Rozenburcht_250097

Als het over dieptepunten gaat, dan kan je je stoel wel aan schuiven bij de 20-jarige. De dieptepunten vonden plaats in de JO13. In dat jaar liep hij Pfeiffer op waardoor Van der Wal wekenlang ziek en moe was. Op zijn oude niveau terugkomen duurde erg lang.

In datzelfde jaar had Thijs het moment van zijn leven. De technische middenvelder liep aan voor een vrij trap tegen Feyenoord. Deze werd wonderschoon binnengeschoten. Terwijl Thijs met zijn teamgenoten naar de cornervlag rende om het doelpunt te vieren, floot de scheids. En op dat moment gaf de scheidsrechter aan, dat de vrije trap voor het fluitsignaal was genomen. De vrije trap moest opnieuw. Deze ging er niet in. En aan het einde van het seizoen is dat een bittere pil voor de JO13-1. Het team weet degradatie niet te voorkomen, JO13-1 degradeert op één punt. Wat als……

Ook spraken we met Van der Wal over zijn ambities voor het komend seizoen. Hij is van plan veel minuten te gaan maken bij O23-1, ondanks dat er redelijk wat talenten uit de jeugd doorkomen. Zo geeft Thijs aan dat voetbal een leuke uitlaatklep voor hem is naast het harde werken op school. ”Je kan even je zinnen verzetten na een drukke dag. Daarnaast is het ook op sociaal gebied erg goed voor je. Je krijgt er vrienden en leert omgaan met allerlei soorten mensen.” Ook laat Thijs weten dat die graag weer hoopt dat het een volledig seizoen wordt, na een jaar geen competitie te hebben gespeeld. Stiekem hoopt de verdediger met O23-1 bovenin mee te doen om de promotieplekken.

Voor meer informatie over Nieuwerkerk, klik hier.

Meer artikelen lezen over Nieuwerkerk, klik hier.

Foto gemaakt door: Jolanda van het Kaar.