niels-de-vries-spirit

Niels (21) begon in de jeugd van V.V. Stolwijk om vervolgens gescout te worden door Sparta Rotterdam waar hij drie seizoenen heeft gespeeld. “Vervolgens ben ik naar Alphense Boys gegaan waar ik tot aan de B1 alle selectieteams heb doorlopen. Hierna ben ik naar de buren gegaan. Om bij ARC  nog twee jaar in de A1 en twee jaar in de senioren selectie te spelen. Afgelopen winter heb ik de beslissing gemaakt om bij V.V. Spirit te gaan voetballen”.

cathay_internetbalk_v2

“Op dit moment studeer ik aan de Hogeschool Rotterdam en volg ik de opleiding Sportmarketing & Management. Momenteel zit ik in het 3e jaar en ben ik druk bezig met stage lopen. Dit doe ik bij trainingskampen.nl een bedrijf wat allerlei trainingskampen organiseert voor voetbalclubs, hockeyclubs en atletiekclubs”.

“Ik ben ooit begonnen op de HAVO en uiteindelijk afgestudeerd op het VMBO-t in Gouda. Daarna heb ik Junior Accountmanager niv. 4 op het MBO in Gouda gestudeerd. Toen ben ik doorgegaan op het HBO met mijn huidige studie. Ik hoop in de toekomst een baan te vinden waarin ik mijn passie voor sport en economie kan combineren. Het is ook mijn ultieme doel om hierin iets voor mezelf te beginnen, die ambitie is er”.

Over de voorbereiding is de Vries erg te spreken; “We hebben een goede voorbereiding gedraaid en hebben negen punten gehaald in de beker. Als de competitie begint kunnen we onszelf pas echt goed gaan meten”.

Door zijn verleden bij een profclub beschrijft Niels als hoogtepunt een internationaal toernooi met Sparta waarin hij tegen topclubs als Internationale,Valencia en Shaktar Donetsk heeft gespeeld. “Als diepte punt moet ik dan wel de kampioenswedstrijd met ARC JO19-1 benoemen, hier moest ik helaas met een enkelblessure toekijken van af de bank”.

Als voorbeeldvoetballer kijkt de middenvelder graag naar Kevin de Bruyne, door zijn fantastische inzicht en traptechniek.

Dit seizoen wil Niels van vaste waarden worden voor Spirit en belangrijk worden voor het team om wellicht een keer te promoveren naar de eerste klasse. Wat voetbal hierin ook zo belangrijk maakt is het echte team gevoel dat ontstaat, wanneer je alles voor elkaar doet en door het vuur gaat voor elkaar. Daarnaast het winnen van prijzen en de daarbij horende feestjes zijn ook goud waard.

Met een blik op komend seizoen moet het een mooi jaar voor Spirit worden. “Dit wordt een seizoen waarin we met Spirit hoge ogen kunnen gooien en voor de bovenste plekken gaan, helemaal met het oog op het 75 jarig jubileum voor Spirit zou dit eens een mooi jaar kunnen worden.

Foto: René Bitter

Klik hier voor meer artikelen over Spirit
Klik hier voor meer informatie over Spirit