Mike van der Spoel (21) begint dit seizoen al aan zijn vierde jaar seniorenvoetbal met CKC. Sinds zijn vijfde speelt Mike al voor de club en heeft sindsdien alle hoogste jeugdelftallen doorlopen. Mike maakte zijn debuut al op zijn 17de nadat hij als 2de jaars A-junior werd doorgeschoven naar het eerste elftal. Je kan Mike dus wel omschrijven als een jongen van de club.

cathay_internetbalk_v2
In het dagelijks leven volgt Mike een studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. “Afgelopen zomer heb ik hierbij mijn bachelor gehaald. Daarnaast heb ik een leuke baan als debiteurenbeheerder. Komend jaar ga ik een stuk meer werken, om vervolgens volgend jaar een master te beginnen op de universiteit”. Naast voetbal is Mike ook regelmatig in de sportschool te vinden om onder anderen zijn fysiek op pijl te houden. “In mijn vrije tijd drink ik graag een drankje met mijn vrienden. Verder ben ik geregeld in voor een potje tafeltennis, dit gaat er soms fanatiek aan toe”.

Over de voorbereiding is Mike erg te spreken, “We hebben tot nu toe alle oefenwedstrijden in de voorbereiding gewonnen. Behalve van de profs van Excelsior, maar dat mag geen verrassing zijn. De eerste bekerwedstrijd wonnen we ook met 6-1 van Hermes DVS, dus al met al zijn we goed gestart. Verder heb ik vrijwel alle mogelijke minuten gemaakt en dat ging vrij aardig na zo’n lange periode zonder enige wedstrijdminuten”.

Het hoogtepunt binnen Mike zijn senioren carrière is het behalen van de periode titel in de vierde klasse. Helaas kwam na het behalen van de nacompetitie ook gelijk een diepte punt kijken namelijk, het tweemaal verliezen van de halve finale nacompetitie voor promotie naar de derde klasse.

In de toekomst zou van der Spoel eindelijk eens met CKC uit de vierde klasse willen promoveren. Na drie 2e plekken op rij zijn we enorm toe aan de uitdaging in de 3e klasse. “Al jaren laten we zien dat we hier thuishoren. Het liefste speel ik zo hoog mogelijk met CKC, wat echt mijn club is. Als blijkt dat dit na jaren toch niet haalbaar is, sluit ik een overstap naar een club uit de regio niet uit als zij op een hoger niveau acteren. Dit seizoen wil ik zorgvuldiger gaan worden in de passing zegt de centrale verdediger die sinds de B-junioren is omgebouwd van middenvelder tot centrale verdediger, het maken van de juiste keuzes op de juiste momenten is hierbij erg van belang”. Virgil van Dijk is hierbij een groot voorbeeld op Mike zijn positie, altijd de controle en overzicht op het veld.

Mario Meijer ,de hoofdtrainer, wordt altijd erg gewaardeerd door zijn spelers en van der Spoel. De passie die Meijer kan overbrengen is erg motiverend. Verder zijn er lovende woorden voor de vrijwillers op de vereniging en het bar/keuken personeel in het speciaal, zij maken het altijd mogelijk na de wedstrijd of training wat te kunnen drinken in de kantine. Een leven zonder voetbal kan Mike zich daarom niet voorstellen, de drang naar prestatie met een leuke groep en de gezelligheid na een wedstrijd zou hij echt niet kunnen missen.

Voor aankomend seizoen ligt de druk hoog volgens van der Spoel. ”Dit seizoen moeten we écht kampioen worden in de vierde klasse. Het team is vrijwel hetzelfde gebleven en we zijn dus goed op elkaar ingespeeld. Met wat jonge, talentvolle jongens erbij zijn we op de lange termijn ook nog beter bemand. De groep is over de breedte dus nog iets beter dan vorig jaar. Zo houden we elkaar allemaal scherp en gefocust”.

Klik hier voor meer artikelen over VV CKC
Klik hier voor meer informatie over VV CKC