Jochem Schrader is een echte jongen van de club VV Spirit. Hij heeft alle jeugdteams doorlopen en voetbalt nu in de A-Jeugd. Hij hoopt zo snel mogelijk zijn debuut te mogen maken in de hoofdmacht. We praten met hem over zijn idool, hoogtepunten en de toekomst.

cathay_internetbalk_v2

Jochem voetbalt momenteel in de JO19-1 van VV Spirit. Naast het voetballen is hij fulltime aan het werken bij zijn vader als schilder. Ook voor de wedstrijd op zaterdag werkt hij meestal nog. Klussen met vrienden en een lekkertje biertje na afloop doet hij ook graag.

Het huidige seizoen begon erg goed voor Schrader en zijn team. “We stonden eerste op de ranglijst met 12 punten uit vier wedstrijden, alleen toen kwam Corona is het seizoen ten einde gekomen. Dit is natuurlijk erg jammer maar gezondheid gaat vanzelfsprekend voor.

We vragen hem wat zijn hoogtepunten zijn binnen het voetballen. “Dit was de gewonnen finale van de Rijnmond Cup tegen Feyenoord in de D1, een hele mooi ervaring. Maar ook kent hij een minder moment in zijn voetbalcarrière. “In de E2 was ik vroeger altijd heel enthousiast als ik mocht keepen, want eigenlijk was ik altijd centrale verdediger. Toen we een toernooi hadden, mocht ik eindelijk een keer keepen. Helaas rolde ik hem via mijn eigen paal, in mijn eigen goal. Sinds dat moment ben ik nooit meer op doel gaan staan. Voetbal is voor Jochem even een moment om te ontspannen. “Je hoeft gewoon even nergens aan te denken als je aan het voetballen bent en ook haal ik er altijd plezier overbodig uit.” Hij ziet Sergio Ramos van Real Madrid als voorbeeld. “Dit is een goede verdediger met een sterke mentaliteit en een echte leider die er alles voor doet om te winnen. Hij kan ook nog is fantastisch koppen.

Voor de toekomst wilt hij graag deel uit gaan maken van de hoofdmacht. “Dan kijk ik wel verder wat ik doe met mijn voetbalcarrière, want ik zou ook nog eens graag met mijn vrienden uit Berkenwoude samen in een team willen voetballen. Samen met al mijn vrienden hoop ik ergens in het eerste elftal te kunnen gaan voetballen. Het maakt niet uit bij welke club, maar dit is wel iets wat ik leuk zou vinden. Kampioen worden met mijn eigen team zou ook een mooi doel zijn om te behalen.”

Voor meer artikelen over VV Spirit klik.
Voor meer informatie over VV Spirit klik hier.