Jarno-Hoevenaars-VV-Nieuwerkerk

Jarno Hoevenaars heeft zijn gehele jeugd gevoetbald in de selectie elftallen bij VV Groeneweg. Na nog een jaartje gevoetbald te hebben bij VV Nieuwerkerk, heeft hij zijn voetbalschoenen aan de wilg gehangen. Daardoor is hij vol gegaan voor het trainerschap bij VV Nieuwerkerk.

Dominos_voorjaar2021

In eerste instantie was het niet de bedoeling om bij Groeneweg te gaan voetballen voor Hoevenaars. Nieuwerkerk had namelijk in die tijd een ledenstop voor mensen die niet binnen Nieuwerkerk woonde. “Omdat ik in Nesselande woon, mocht ik dus helaas niet bij vv Nieuwerkerk spelen. Een dorp verderop (Zevenhuizen) lag een voetbalvereniging die nog heel klein was, dat was vv Groeneweg. Daar mocht ik wel lid worden, dus ben ik samen met veel andere kinderen die in Nesselande woonden en niet lid mochten worden bij vv Nieuwerkerk gaan voetballen bij vv Groeneweg. Op de middelbare school kwam ik voor het eerst bij anderen in de klas die lid waren bij vv Nieuwerkerk. Zij hebben mij altijd gezegd hoe leuk het was om bij vv Nieuwerkerk te voetballen. Omdat ik langzamerhand de lol bij vv Groenweg verloor, heb ik in 2018 de ‘beruchte’ overstap gemaakt naar vv Nieuwerkerk. Dit is hoe ik bij vv Nieuwerkerk terecht kwam.”

Jarno vertelt dat als speler van Groeneweg was VV Nieuwerkerk je grote rivaal. “Als er één potje was in het jaar dat gewonnen moest worden, was dat die tegen vv Nieuwerkerk. Medespelers bij vv Groeneweg konden in die tijd niet voorstellen dat ik ging voetballen bij vv Nieuwerkerk. Ik krijg nu als trainer nog steeds de opmerking, “hoe kan je dat nou doen?” Gelukkig heb ik nooit spijt gehad van die beslissing. Na één jaar gevoetbald te hebben, ben ik samen met een goede vriend van mij, Thijs van der Wal, trainer geworden bij de club. Jonge gasten motiveren en helpen om alles uit zichzelf te halen, is het mooiste wat er is”, vertelt Jarno.

_NEW_Fysiotherapie Rozenburcht_250097

Wat de 21-jarige trainer wilt bereiken met de jeugd van Nieuwerkerk, is hij vrij duidelijk over. “Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk jonge spelers het maximale uit zichzelf te laten halen. Of dat later nou het eerste van vv Nieuwerkerk is, belanden bij een BVO of het eerste bij een andere club. Mijn persoonlijke doel als trainer binnen de club is natuurlijk een zo hoog mogelijk jeugdelftal trainen. De jeugd die je traint, wil je zo hoog mogelijk laten voetballen, zodat de jongens het meeste weerstand hebben. Resultaat is natuurlijk maar een klein deel van de ontwikkeling van een voetballer, het mooiste is dat je jouw jongens door kan sturen met een voldaan gevoel. Het gevoel dat jij als trainer alles hebt kunnen uithalen wat erin zat en dat ze zich natuurlijk blijven door ontwikkelen”, aldus Hoevenaars.

VV Nieuwerkerk investeert ook zeker in de toekomst van jonge trainers. “Van de club heb ik ook de kans gekregen om mij dit jaar in te schrijven voor de trainersopleiding van de KNVB UEFA C Youth. Hierdoor mag je als trainer hogere teams trainen en het is natuurlijk erg mooi voor je persoonlijke ontwikkeling.” Ook is Jarno bezig met het afronden van zijn bachelor. “Ik doe Commerciële Economie richting Sportmarketing en Management en wil, als ik mijn bachelor heb afgerond, nog door studeren om nog een master te halen. Ik ga hoe dan ook iets in de sport doen, want daar ligt mijn passie. Ik vind veel sporten echt te gek, maar voetbal staat bij mij stipt op nummer één. Later in de sportmarketing of in de sportmanagement werken, lijkt mij het gaafst om te doen. Ook omdat ik het afgelopen halfjaar bij de mooiste club uit Nederland stage heb mogen lopen, Feyenoord Rotterdam N.V. Hier heb ik gemerkt dat ik mij als een vis in het water voel in de sportwereld”, sluit Jarno af.

Klik op VV Nieuwerkerk voor het laatste artikel van de club.