giorgiogetrouw-vvschoonhoven

Giorgio (22) begon op zesjarige leeftijd met voetballen. Bijna heel de jeugd heeft hij dit gedaan voor V.V. Schoonhoven. “Toen ik 18 was ben ik naar V.V. Spirit gegaan. Hier heb ik nog één jaar in de A gevoetbald. Daarna heb ik nog drie jaar in het eerste van Spirit gespeeld. Ondertussen voetbal ik weer bij V.V.Schoonhoven”. Zijn debuut in het eerste elftal was in 2015. “Ik was toen 17 en speelde nog bij Schoonhoven”.

cathay_internetbalk_v2Momenteel werkt Giorgio fulltime bij Klupp Sportswear in Barendrecht. Klupp Sportswear is een Nederlands sportmerk dat zich bezig houdt met het ontwerpen, produceren en verkopen van sportkleding en sportartikelen van het merk Klupp. Wij kleden teams van o.a. voetbalverenigingen aan. “Mijn werkzaamheden bij Klupp zijn zeer uiteenlopend. De ene dag houd ik me bezig met marketing, de andere dag sta ik shirtjes te bedrukken”.

“Mijn eerste voetbaljaar was in de F7 van Schoonhoven. Daarna kwam ik in de F3 en uiteindelijk nog een jaar in de F1. Daarna heb ik eigenlijk altijd in de eerste teams gezeten (E1, D1, C1, B1 en A1). In mijn jeugd heb ik mooie seizoenen gehad. We wonnen meerdere keren de beker en werden ook meerdere keren kampioen. Tijdens mijn laatste jaar in de A bij Spirit haalden we nog de finale van de nacompetitie voor de vierde divisie. Helaas verloren we die. Ondertussen speel ik alweer vier jaar in de senioren”.

Het huidige seizoen verliep goed voor Schoonhoven. “Ik denk dat we een sterke voorbereiding achter de rug hadden. Het begin van de competitie is helaas niet zoals we het graag gezien hadden. Gelukkig hebben we de laatste twee wedstrijden weer gewonnen en zijn we weer een aantal plekken gestegen. Ik heb er vertrouwen in dat we dit kunnen volhouden. Helaas gooit het virus momenteel roet in het eten en ligt de competitie tijdelijk stil”.

Als ambitie voor de toekomst wil Getrouw graag naar de tweede klasse met Schoonhoven. “Ik speel nu weer bij Schoonhoven. Samen met een aantal andere jongens zijn we weer teruggekomen bij de club. We willen graag omhoog met Schoonhoven en ik heb vertrouwen in dat we dat met deze groep kunnen bereiken. Het zou geweldig zijn om met Schoonhoven in de 2e klasse tegen Spirit te kunnen spelen. Zelf hoop ik hier ook mijn steentje aan bij te dragen door goals te scoren en assists te geven, om belangrijk te kunnen zijn voor het team”.

Een hoogte punt in Giorgio zijn carrière is toch wel het seizoen 2017/2018 bij Spirit. “Dit voetbalseizoen was mijn eerste seizoen in de senioren. Ik speelde voor een eerstejaars veel wedstrijden in het eerste en uiteindelijk wisten we via de nacompetitie te promoveren naar de 2e klasse. De hele sfeer tijdens de finale met zoveel toeschouwers en de spanning die aanwezig was, zal ik niet snel vergeten”.

Dieptepunten staan hier ook tegenover en niemand wordt hier blij van zo ook Getrouw. “Mijn dieptepunt is denk ik wel een opsomming van meerdere mindere momenten. In de afgelopen jaren heb ik veel last van blessures gehad waardoor ik geregeld trainingen en wedstrijden moest missen. Zo heb ik veel last gehad van mijn hamstring, is mijn knieschijf uit de kom geschoten en moest ik door ontstekingen geopereerd worden aan mijn arm”.

“Als voorbeeldvoetballer kijk ik graag naar Robert Lewandowski. Vaak wordt er gesproken over spelers als Ronaldo en Messi, maar ik vind Robert ontzettend goed. Hij is enorm slim, zijn loopacties zijn altijd goed en hij is ontzettend belangrijk voor zijn team door zijn inzet, goals en assists”.

Binnen het team zijn er lovende woorden voor Eyoub Allaoui. “Ik heb met veel bewondering gekeken naar Eyoub. Hij laat echt de mooiste dingen op de trainingen zien en hij heeft ondertussen ook al veel goals gescoord in zowel de voorbereiding als de competitie. Daarnaast werkt hij ook altijd ontzettend hard waardoor ik al met al erg lovend over hem ben!”

Het teambelang is erg belangrijk voor Giorgio. “Ik denk dat het heel mooi is wat je als team kan bereiken. De mooie sfeer die binnen een team kan ontstaan waardoor je echte vrienden van elkaar wordt. Daarbij ook hoe voetbal kan leven bij de vereniging. Helaas kan het nu niet, maar het is toch altijd mooi om te zien als er veel publiek langs de kant staat om je aan te moedigen”.

Als laatste blikken we vooruit op het seizoen zover dit mogelijk is. “Dit seizoen kunnen we zeker in de top 5 van de competitie eindigen. Helaas zijn we minder goed van start gegaan maar tijdens de laatste twee wedstrijden laten we toch zien waartoe we in staat zijn. De komende jaren blijf ik lekker met de jongens voetballen bij Schoonhoven en hoop ik toch nog wat mooie jaren mee te kunnen maken.

Wij wensen Giorgio en V.V. Schoonhoven veel succes met het verloop van de competitie!

Klik hier voor meer artikelen over V.V. Schoonhoven
Klik hier voor meer informatie over V.V. Schoonhoven