Het complete jeugdelftal van Capelle speelt dit seizoen met een lokaal goed doel op de borst: Stichting Pallieter. Het mes snijdt aan twee kanten. De voetballers zijn weer in het nieuw gestoken, terwijl er een mooi bedrag vloeit naar het in Capelle gevestigde goede doel.

HappyPoint_desinfectie

Het begon allemaal met de zoektocht van Capelle 2, dit seizoen uitkomend in de reserve hoofdklasse, naar een nieuwe shirtsponsor. “Dat was hard nodig, de gaten zaten in de shirtjes en broekjes”, zegt Edwin de Zeeuw (58), teammanager van het tweede team en ook actief in de materiaalcommissie van de club. “We zaten echter midden in de lockdownperiode. Het geld lag niet voor het oprapen. De club had het niet en bedrijven denken in deze tijd ook wel twee, drie keer na voordat ze knip trekken. Op een gegeven moment is het idee ontstaan om een goed doel te betrekken. Dat idee is niet nieuw, maar veelal gaat het om een landelijk doel, KiKa bijvoorbeeld. Wij wilden het graag dichterbij zoeken. De link met Pallieter, dat hier in Capelle is gevestigd, was snel gelegd. De doorslag om met deze stichting in zee te gaan gaf het feit dat ze louter met vrijwilligers werken.”

De Stichting Pallieter maakt zich sterk voor de zorg van ernstige zieke kinderen. Vaak zijn dat kinderen die niet kunnen genezen. Pallieter biedt ondersteuning bij de thuissituatie in de vorm van verzorging en verzachting. De verzorging valt echter buiten de reguliere zorg, waardoor Pallieter is aangewezen op sponsorgelden en donaties.

“Een prachtig doel”, stelt De Zeeuw, die met andere mensen van de club het plan steeds groter zag worden. “Ook diverse jeugdteams waren toe aan nieuwe tenues. Toen hebben we gezegd: laten we eerst eens een rekensommetje maken. Wie weet kunnen we dit realiseren voor alle jeugdteams.”

Na inventarisatie bleek Capelle voor de ongeveer dertig teams vierhonderdvijftig tenues nodig te hebben. “Toen zijn we ons plan gaan delen met andere mensen die dicht bij de club stonden. Het goede doel opende deuren. Er was een man met een Capelle-hart – hij wil absoluut anoniem blijven – die een grote bijdrage heeft gedaan. In Plan Bee, een aannemingsbedrijf dat nu op de rug staat, vonden we een tweede geldbron. Onze kledingsponsor Macron vond het zo’n mooi initiatief dat ze een forse korting hebben gegeven op de kleding. Alle jeugd speelt nu in het nieuw met Pallieter op de borst en ook het tweede elftal, waarmee het allemaal begon, loopt er netjes bij.”

Voor de leden is het gebruik van de shirts en broekjes het eerste seizoen gratis. De Zeeuw: “Dat is een soort compensatie voor de periode dat er niet getraind en gevoetbald kon worden, terwijl ze de club zijn wel blijven steunen door de contributie te blijven betalen.”

Capelle heeft zich voor drie jaar als sponsor aan Pallieter verbonden. “Een deel van de inkomsten gaat naar Pallieter en daarnaast zijn we van plan allerlei acties op te zetten. Sommige daarvan kunnen in verband met de coronamaatregelen nog niet worden uitgevoerd, maar we hebben boordevol ideeën. Zo willen we een Pallieterdag organiseren op de club en denken we erover na om bakstenen in de muur van de kantine te laten sponsoren om zo een Pallieterwand te maken. We hebben onlangs wel een sleutelhangeractie gedaan. Iedereen kon een sleutelhanger van de club kopen en dat leverde uiteindelijk een mooi bedrag op van 450 euro. Als club sta je midden in de samenleving en hiermee toon je je maatschappelijke betrokkenheid.”

 

Klik hier voor meer artikelen over Capelle.
Klik hier voor meer informatie over Capelle.