Dennis-Nagels-NOCKralingen

Dennis Nagels is bezig aan een sterk zevende seizoen in de selectie van NOCKralingen. De aanvoerder zit op zijn plek en werkt elke zaterdag hard met de ploeg uit Kralingen om te kunnen promoveren naar de derde klasse. Momenteel staat de ploeg op een vierde plaats, waarbij zij zicht houden op een promotie.

_NEW_Fysiotherapie Rozenburcht_250097

De aanvoerder begint over zijn carrièreverloop. “Sinds mijn 7de speel ik bij NOCKralingen voor mijn plezier bij een hechte verenging waar iedereen elkaar goed kent. In heb ik altijd bij deze club gespeeld op de B1 en A1 na, waar ik voor twee jaar de stap naar SC Feyenoord maakte.” Daarna stopte de laatste man drie jaar door zijn werk in de horeca nachtleven. “Na drie jaar ben ik het voetbal toch weer gaan missen en teruggegaan naar NOCKralingen. Nu ga ik mijn zevende jaar in als speler in de selectie van NOCKralingen, waar ik met jongens in speel die vrienden zijn en waar je ook met zijn allen mee wilt presteren.” De mandekker maakte bij de club uit Kralingen mooie herinneringen. “De promotie in 2015 met de zondagselectie van de vierde naar de derde klasse, was echt een hoogtepunt voor mij tot nu toe.”

Momenteel staat NOCKralingen vierde in de vierde klasse, waarin zij hopen op een promotie naar de derde klasse. “We zijn goed bezig. De trainer heeft een bepaalde visie die hij op de groep wil overbrengen. Ik denk dat we één wedstrijd terecht hebben verloren. Ook hebben we wedstrijden verloren waarbij we ons zelf niet beloond hebben. Daar hadden we meer verdiend. Ik denk dat we tot nu toe tevreden mogen zijn over het aantal behaalde punten.” NOCKralingen wilt koste wat kost promoveren naar de derde klasse, waar de centrale verdediger zijn steentje bij wilt kunnen dragen. “Wij spelen om te promoveren met het team onder de nieuwe trainer Arslan Can. Daarin wil ik belangrijk zijn voor het team door elke wedstrijd 100% te geven voor en met elkaar.”

Dominos_voorjaar2021

De ijzersterke verdediger is lovend over alle vrijwilligers binnen NOCKralingen. “De mensen die zich vrijwillig inzetten om alle leden op een fijne en goede manier te laten kunnen voetballen. Er wordt zoveel geregeld ook achter de schermen, wat heel veel jongens niet beseffen.” Het spelletje is dan ook erg belangrijk voor de ervaren verdediger. “Voetbal is echt een teamsport. Het is mijn passie. Het voetballen in teamverband zorgt voor sociale binding. Het gevoel van eenheid is geweldig, het is leuk om een balletje te trappen. Ik kan echt genieten van een mooie goal of mooie pass.”

We vroegen de verdediger een blik vooruit te doen op aankomend seizoen. “Ik denk dat we in een lastige competitie zitten met veel goed voetballende teams. We moeten van onze eigen krachten uitgaan en elke wedstrijd als team voor en met elkaar voor de overwinning strijden. Ik denk dat we goede voetballers hebben die willen winnen, elke wedstrijd moet voor ons een finale zijn. We kunnen elke tegenstander verrassen met onze tactiek.”

Meer informatie over NOCKralingen? Klik hier.

Klik hier voor meer artikelen over NOCKralingen.