Daan begon op zijn zesde met voetballen en dit heeft hij tot nu toe altijd gedaan voor DCV uit Krimpen aan den IJssel. Hij Maakte zijn debuut in het eerste elftal al op 16 jarige leeftijd, dit is inmiddels al zijn vierde jaar in het eerste van de club.

cathay_internetbalk_v2Daan begon in de F8 bij DCV. “Daarna heb ik tot de B met hetzelfde team de jeugd doorlopen. Met dit team ben ik twee keer kampioen geworden. Veel van die jongens spelen nu in de onder 23, en ik kom ze daarom nog vaak tegen. Als 2e jaars B-speler ben ik naar het eerste gegaan omdat er daar tekorten waren, en ze van mening waren dat ik klaar was voor het eerste elftal. De eerste klasse was even aanpoten, maar het was een erg leerzame ervaring”.

Op dit moment is Daan druk bezig met zijn opleiding International Trade & Enterpreneurship op het Albeda College. “Dit is mijn laatste jaar en hierna ben ik van plan om door te studeren. Naast voetbal heb ik twee bijbaantjes en ga ik graag op stap met mijn vrienden”.

Ondanks het rommelige programma is van Ingen erg te spreken over de competitiestart. “Tijdens de voorbereiding hebben we één keer verloren, en gelijkgespeeld tegen goede tegenstanders zoals Brielle en Capelle. De competitie begon met een gelijkspel. Erna werd er twee keer met overtuigende cijfers gewonnen en heb ik mijn eerste goals mogen maken. Helaas is de competitie nu stil komen te liggen. We hadden graag onze goede vorm doorgetrokken met wat mooie wedstrijden op het programma”.

Als hoogtepunt kiest Daan voor het seizoen 2017/18. “Een hoogtepunt voor mij is het succesvol speler worden in het eerste elftal als erg jonge speler. Het seizoen 2017/18 is een hele belangrijke stap in mijn ontwikkeling geweest en daarom is dit hele seizoen een hoogtepunt voor mij”.

Het dieptepunt wat hier tegenover staat is de degradatie met DCV uit de eerste klasse. “Qua veldspel deden we zeker niet onder voor de tegenstanders die al jaren een vaste waarde zijn in de 1e klasse. De selectie was helaas niet breed genoeg en er werden te weinig doelpunten gescoord. Een paar overwinningen zijn onnodig weggegeven waardoor we nacompetitie moesten spelen. In de eerste wedstrijd werd verloren, waardoor degradatie een feit was”.

“In de toekomst hoop ik nog een stapje hogerop te kunnen doen als die kans er komt. Er is tijd genoeg om mezelf te ontwikkelen, dus dat heeft geen haast. Bij DCV zit ik goed, en we hebben een fijne groep om mee te werken. Met de club zou het mooi zijn om de eerste klasse te bereiken en daar een vaste waarde te worden”.

Een echte voorbeeldvoetballer heeft Daan niet echt, maar hij kan wel genieten van bepaalde voetballers die enorm goed kunnen samenwerken. “Kijk maar is naar Xavi en Iniësta, ook teams die heel snel voetbal spelen zoals Liverpool en Manchester City zijn prachtig om naar te kijken”.

Rituelen voor een optimale prestatie zijn er niet bij voor Daan, “ik geloof daar niet zo in”. “ Een goede nachtrust en rustig naar een wedstrijd toeleven zijn dingen die ik wel fijn vind, maar dat zal voor elke voetballer gelden”.

Binnen de organisatie zijn er mooie woorden voor de vrijwilligers van de club. “Een bepaald persoon heb ik niet, maar ik vind het altijd mooi om te zien dat er veel vrijwilligers zijn om de club draaiende te houden. Ze zorgen er voor dat iedereen een fijne dag heeft en zonder zorgen kan voetballen. Eigenlijk verdienen alle vrijwilligers die in hun vrije tijd de moeite nemen om wat voor de club te doen een compliment”.

Voetbal is voor iedereen belangrijk zo ook voor Daan. “Als eerste is voetbal zo belangrijk omdat het gewoon erg leuk is om te doen. Ook is het leuk om even wat anders te doen na een dag werken of naar school. Na de training of wedstrijd nog een drankje met het team maakt het nog leuker en gezelliger om te gaan. Het complete plaatje maakt het voor mij zo leuk”.

Als laatste doen we nog een voorspelling op de eindstand in de competitie ook al is dat op dit moment erg lastig. “Omdat het voetbal nu weer stil ligt is het moeilijk te voorspellen hoe/of het nog verder gaat. In onze huidige vorm moeten we zeker een plek in de top 5 zien te bemachtigen. Met de nieuwe spelers in de selectie hebben we een hoop kwaliteit kunnen toevoegen en ik hoop dat we de goede lijn kunnen voortzetten zodra dat weer kan”.

Wij wensen Daan en DCV veel succes als de competitie weer van start mag gaan!

Klik hier voor meer artikelen over DCV
Klik hier voor meer informatie over DCV