Cihan-Kolay-NOC-Kralingen

Cihan Kolay is met veel vertrouwen het seizoen begonnen met NOC Kralingen. De twee winst partijen van de afgelopen weken geven hoop voor de toekomst. Cihan kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen en wil graag met NOC Kralingen de derde klasse in!

Fysiotherapie Rozenburcht_250097Cihan begint met een korte introductie. “Ik geboren en getogen in Rotterdam-Kralingen. Vanaf mijn 20ste werk ik als steigerbouwer, daarvoor heb ik verschillende bijbaantjes gehad. School was niet echt mijn ding en voetbal ben ik eigenlijk altijd blijven doen en daar vind ik nog steeds mijn plezier in.” Cihan speelt op dit moment in het eerste van NOC Kralingen. “Voor de fusie van NOC met Kralingen ben ik in de jeugd gestart bij NOC, daarna ben ik naar HOV/DJSCR gegaan waar heb ik twee jaar heb gespeeld.” De 23-jarige had het daar niet naar zijn zin besloot terug te keren bij NOC Kralingen, waar hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut maakte in de hoofdmacht. “Vanaf de JO17 en JO19 speelde ik op niveau. In deze periode zijn we drie keer gepromoveerd, van de tweede klasse naar eerste klasse en later van de eerste klasse naar Hoofdklasse.”

De promotie naar de Hoofdklasse geldt voor Cihan nog steeds als één van zijn hoogtepunten. “Dat ik in de Hoofdklasse heb mogen voetballen en drie jaar oprij ben gepromoveerd waren echt hoogtepunten voor mij. Maar ook de trainingskampen naar onder andere Antalya en Marbella.” Ondanks zijn plezier in het spelletje heeft de Rotterdammer nog even getwijfeld om te stoppen. “Er is één jaar geweest dat ik serieus heb getwijfeld om door te gaan met voetballen. In mijn privé sfeer waren er veel veranderingen en wist niet meer hoe ik dit allemaal moest combineren. Door veel gesprekken en plannen is het mij uiteindelijk toch gelukt om te blijven voetballen.”

https://www.restaurantca

Na een stroeve start in de beker is NOC de competitie aardig begonnen. “De start van de competitie is goed begonnen met twee overwinningen en hopen dat er meerder wedstrijden gewonnen worden om te promoveren.” Helaas is de ploeg van Arslan Can afgelopen weekend afgelopen weekend tegen haar eerste nederlaag aangelopen, desondanks gaat Cihan met veel vertrouwen het seizoen in. “Na een stroeve start denk ik dat we de competitie sterk zijn begonnen. Ik hoop en denk dat wij zeker kans maken om te gaan promoveren als het zo doorgaat!”

Binnen de organisatie is er één persoon die veel betekent voor Cihan en laat zich daar erg lovend over uit. “Achraf Balghioui zit nu al een aantal jaar in het bestuur en heeft zeker deel uitgemaakt dat ik ben blijven voetballen. Hij stimuleert mij om voor het hoogste haalbare te gaan. In de voetballerij vind je weinig oprechte mensen. Achraf is er wel echt iemand die je ook begeleid buiten het veld.”

Meer informatie over NOC Kralingen? Klik hier.

Klik hier voor meer artikelen over NOC Kralingen.