Hollandsche IJsselcup met SVS, CVV Zwervers, DCV en Spirit

De Hollandsche IJssel Cup is een initiatief van de voetbalverenigingen DCV, SVS, vv Spirit en CVV Zwervers. Een leuk streektoernooi voor de selectieteams van deze verenigingen. Het toernooi is bedoeld als voorbereiding op het nieuwe seizoen en geeft daarnaast de mogelijkheid tot het winnen van de enige echte Hollandsche IJssel Cup en de Strafschop Bokaal.

Op 21, 22 en 25 augustus zullen 4 clubs uit de regio gaan strijden om de Hollandsche IJssel Cup. Het gaat hier om SVS en CVV Zwervers uit Capelle a/d IJssel, DCV uit Krimpen a/d IJssel en Spirit uit Ouderkerk a/d IJssel. De 1e en 2e seniorenteams, alsmede de hoogste JO19, JO17 en JO15 teams zullen door middel van onderlinge wedstrijden gaan strijden om deze nieuwe titel.

De Hollandsche IJssel Cup is een gezamenlijk initiatief van de genoemde clubs en dient als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het eerste jaar zal de finaleronde op het complex van CVV Zwervers plaatsvinden.

De clubs hebben een commitment afgegeven voor de komende 4 jaar, waardoor de finalerondes de komende jaren roulerend plaats kunnen vinden. Zo zal in 2019 DCV aan de beurt zijn, mede vanwege hun 100 jarig bestaan. In 2020 valt de eer te beurt aan Spirit, dat in dat jaar ook 75 jaar bestaat. Op dinsdag 21 augustus zullen de 1e en 2e teams in actie komen, een dag later (woensdag 22 augustus) gevolgd door de teams JO19-1, JO17-1 en JO15-1. Loting zal uitmaken wie tegen wie uitkomt en waar de wedstrijden worden gespeeld.

De winnaars en verliezers zullen uiteindelijk allemaal op zaterdag 25 augustus bij elkaar komen op het terrein van CVV Zwervers om daar per poule uit te gaan maken wie de nummers 1, 2, 3 en 4 zijn. Uiteindelijk zal de overall winnaar er vandoor gaan met de Hollandsche IJssel Cup. Daarnaast wordt er gespeeld voor de strafschopbokaal.

De winnaar van de Hollandsche IJssel Cup is de vereniging die de meeste punten heeft gehaald. De meeste punten over alle gespeelde wedstrijden. Dus van heren-1 t/m JO15-1. Na elke wedstrijd worden 5 strafschoppen genomen. De vereniging die het beste de strafschoppen neemt wint de Strafschop-bokaal!.

De finaledag op 25 augustus beloofd een waar spektakel te worden voor jong en oud, waarbij ook gedacht zal worden aan voldoende entertainment om het voetbal heen. De verwachtingen zijn nu al hoog gespannen voor dit nieuwe initiatief. Er wordt veel publiek verwacht.