Henk Lammertse is tevreden met de prestaties van Spirit

Henk Lammertse is ruim 7 jaar voorzitter van v.v. Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel in Zuid-Holland. Henk is al bijna heel zijn leven lid van de club. Zelf speelde hij alleen voor Spirit met een pauze van enkele jaren. De reden van deze pauze was een hardnekkige enkelblessure en zijn studie. Na een aantal Jaren onderbreking ging hij in een vriendenteam spelen in de senioren.

Henk is bij de club gekomen, omdat het dichtbij was. Hij is zelf namelijk ook woonachtig in Ouderkerk aan den IJssel. Henk is voorzitter geworden, omdat het gevraagd werd. Daarvoor was hij voornamelijk actief binnen de kascommissie en bij de sponsorcommissie binnen v.v. Spirit, een commissie waar hij nog steeds veel bemoeienis mee heeft. Ook is Henk elftalleider geweest van het team waarin zijn zoon speelde. Spirit is een club in een klein dorp van nog geen 5000 inwoners, maar toch hebben zij ongeveer 1000 leden. Hoe de club zo veel leden heeft, komt doordat er veel spelers uit de regio voetballen. Die regio is niet alleen de Krimpenerwaard (Krimpen, Lekkerkerk, Berkenwoude, Schoonhoven) maar bijvoorbeeld ook Capelle aan den IJssel.

“Wij betalen als club geen spelers, maar geven liever wat meer uit aan het complex en de faciliteiten zodat de hele vereniging er wat aan heeft en aan faciliteiten van en voor de selectie teams. Daar kan je kleding, trainingskampen en andere spullen onder verstaan. Ook steken wij veel geld in de jeugdopleiding.” v.v. Spirit heeft als visie om met alle selectieteams van de jeugd in de hoofdklasse te spelen. “Het liefst zien wij als club dat ze stabiele hoofdklassers worden. Voor het eerste elftal hopen wij ooit in de eerste klasse te komen.”

Spirit 1 is via nacompetitie naar de tweede klasse gepromoveerd. Als je kijkt gedurende het seizoen hadden we dat heel lang niet gedacht, volgens Henk Lammertse. “Tot aan de winterstop verliep het vrij moeizaam. Dat kwam met name door de onervarenheid van de spelers. Ook hebben wij af en toe weleens gewoon pech gehad. In het eerste elftal staan vijf spelers die vanuit de O19 zijn doorgestroomd in de basis. Die moesten dus wat volwassener worden, Dat merkte je ook tot de winterstop.”

Qua nieuwe speler komt er niet veel van buitenaf bij, vertelde Henk. “3 van de 5 spelers die het komende seizoen erbij komen hebben een Spirit verleden (Bitter, Burema en Veldhoen). De andere 2 komen wel van buiten af. Die hebben zich zelf aangemeld bij Spirit. Wij als club staan open voor nieuwe spelers, daar zijn wij als Spirit zijnde niet de moeilijkste in, maar ze moeten wel significant beter zijn dan onze eigen spelers. Anders komen er alleen maar gelukszoekers op je af. En daar zijn we een veel te leuke club voor.”

Total
61
Shares