Afgelopen zaterdag stond voor Lekkerkerk de belangrijke uitwedstrijd op het programma tegen FC IJsselmonde Het was ook nu weer een zeer belangrijke wedstrijd om de aansluiting met de middenmoot van de ranglijst te behouden. De thuiswedstrijd werd in september met 3-3 gelijk gespeeld in een leuke wedstrijd die een terechte puntendeling opleverde. Vorige week had de Lekkerkerk met 1-1 gelijkgespeeld tegen Zwarte Pijl in een duel onder moeilijke weersomstandigheden.

Lekkerkerk begon geconcentreerd aan de wedstrijd en was in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij. Alle persoonlijke duels werden gewonnen en ook bijna alle tweede ballen waren de Lekkerkerkse middenvelders. De voorsprong kon ook niet uitblijven voor de bezoekers. In de negende minuut leverde Mark de Jager een prima voorzet af bij de tweede paal. De vrijstaande Luc Sitskoorn schoot de bal in. Zijn poging werd net voldoende van richting veranderd om de keeper van de thuisploeg kansloos te maken. Drie minuten leek Lekkerkerk zelfs op 0-2 te komen. Een heerlijke vrije trap van Kevin van Gent werd voorbij de tweede voor het doel gekopt door de sterk spelende Pim Molenaar. Luc Sitskoorn tikte de bal van dichtbij binnen. Echter, de grensrechter van de thuisploeg vlagde voor vermeend buitenspel van Pim Molenaar. Pim gaf direct aan dat hij onmogelijk buitenspel stond. Helaas voor Lekkerkerk nam de scheidsrechter van dienst het vlagsignaal over. Na twintig minuten raakte Lekkerkerk het overwicht kwijt en kwam FC IJsselmonde beter in de wedstrijd. Mede door een aantal slappe ingrepen bij de verdediging van Lekkerkerk kreeg de thuisploeg mogelijkheden op de gelijkmaker. In de 35e minuut viel de 1-1 uiteindelijk. De goeie en behendige spits van de thuisploeg was de te slap ingrijpende laatste man te snel af. Alleen voor keeper Robin Schiedon wist de spits wel raad met de grote kans. In het restant van de eerste helft bleef de thuisploeg de bovenliggende partij maar ook zij kregen slechts een paar kleine mogelijkheden die geen tweede goal opleverde. Na 47 minuten stond het 1-1 en floot de scheidsrechter voor de rust.

Na rust ging Lekkerkerk de twee spitsen iets anders bespelen. Daardoor was met name de doelpuntenmaker wat meer onder controle. In de gelijk opgaande tweede helft, die niet bijster hoogstaand was, werd door beide ploegen slechts sporadisch mogelijkheden en kansen gecreëerd. Toch kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. In de 77e minuut werd matig ingrijpen aan de Lekkerkerkse linker zone afgestraft. Een voorzet in het strafschopgebied van Lekkerkerk kon door de spits van de thuisploeg van dichtbij binnen getikt worden. De vier Lekkerkerkse verdedigers stonden erbij en keken er naar zonder in te grijpen. De bezoekende ploeg had nog een kwartier om toch nog een punt over te houden aan deze wedstrijd. Lekkerkerk probeerde het wel, maar echt grote kansen werd niet echt gecreëerd. IJsselmonde probeerde de wedstrijd op routine uit te spelen en heel soms met een counter de 3-1 te maken. In de 89e minuut kreeg Lekkerkerk een vrije trap net over de middenlijn na een overtreding op Mike van Gent. Broer Kevin legde de bal, op identieke wijze als voor rust, voorbij de tweede paal. Daar stond wederom Pim Molenaar om de bal voor het doel te koppen. De mee opgekomen Alex Velsink kopte de bal van dichtbij binnen. Zo stond het weer gelijk. In het restant probeerde beide ploegen nog wel om de overwinning binnen te slepen, maar slaagden daar allebei niet meer in. Na 93 minuten floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd. Na afloop gingen enkele spelers van de thuisploeg verhaal halen bij de scheidsrechter en werd de assistent-scheidsrechter van Lekkerkerk verbaal behoorlijk lastiggevallen. Uiteindelijk liep alles gelukkig af met een sisser en één gele kaart voor een speler van FC IJsselmonde.

Ook vandaag heeft Lekkerkerk met diverse invallers weer alles gegeven voor een goed resultaat. Na een verdiende 0-1 voorsprong en dubieus afgekeerde 0-2, een matig tweede gedeelte van de eerste helft en een niet bijster hoogstaande tweede helft van beide ploegen, werd het uiteindelijk 2-2. Na de 2-1 achterstand heeft Lekkerkerk toch weer geknokt voor de gelijkmaker die uiteindelijk viel in de 89e minuut. Net als vorige week was de puntendeling een juiste weergave van de wedstrijd. Ook dit gelijkspel geeft goede moed dat Lekkerkerk in de komende weken de eerste overwinning van 2019 gaat binnenhalen. Komende zaterdag wacht de zware thuiswedstrijd tegen het Vlaardingse DVO’32. De wedstrijd begint om 14.30 uur op ons thuiscomplex aan de Tiendweg-West.