aminekarroum-schoonhoven

Amine (23) begon op 11 jarige leeftijd in de E4 van Schoonhoven. Daarna doorliep hij alle eerste jeugdelftallen, met een debuut op zijn 18de in het eerste elftal van de club tegen Excelsior Maasluis. “Die speelden toen veel hoger dan Schoonhoven en we gingen dan ook flink onderuit. Maar voor mij persoonlijk was het een mooie uitdaging om me op die leeftijd te kunnen meten met dat niveau. Ik heb 3 jaar in het 1e van VV Schoonhoven gespeeld, waarna ik afgelopen seizoen de stap heb gemaakt naar VV Spirit. Hier heb ik een prima seizoen gehad, maar door de Corona-omstandigheden heeft het seizoen iets korter geduurd dan gehoopt”.

cathay_internetbalk_v2Eerst blikken we kort terug op de vorige wedstrijd van Schoonhoven, dit was de uitwedstrijd tegen Alblasserdam. De wedstrijd werd helaas verloren met 3-2. “Vooraf gezien één van de toppers van de competitie, maar van onze kant was het geen al te beste wedstrijd. Na een 3-1 achterstand, kreeg hun keeper een rode kaart na een handsbal buiten de 16 meter. De daarop volgende vrije trap werd door ons gescoord. Dus met een 3-2 stand tegen 10 man werd het nog spannend. Helaas is de wedstrijd gestaakt met nog 6 minuten op de klok na commentaar op de arbitrage. Dus ik hoop dat we deze 6 minuten nog wel mogen afmaken. Er zit zeker nog meer in voor ons. Hopende minimaal nog een gelijkspel eruit te slepen.

Man van de wedstrijd aan Schoonhovense kant was Mohammed Elharracha volgens Amine. “Hij werd gebracht in de tweede helft en bracht gelijk gif in het elftal. Scoorde ook nog is de vrije trap. Eerstejaars senior, maar zeker een jongen met heel veel potentie. Daar verwacht ik aankomende jaren nog veel van te horen”.

Aankomende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen VVAC op papier, Amine voorspelt een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. “We hebben ontzettend veel kwaliteit in onze groep en veel voetballend vermogen. De afgelopen twee wedstrijden zat het telkens niet mee in de afronding. Aankomende wedstrijd zal dat anders zijn en zullen we het geluk afdwingen”.

Als we Amine vragen naar zijn persoonlijk doel is hij hier heel duidelijk in. “Ik heb afgelopen seizoen bewust een stap terug gedaan van Spirit naar Schoonhoven om me goed te kunnen focussen op mijn studie en mijn laatste jaar af te kunnen ronden. Dus dat is voor mij het allerbelangrijkste voor dit seizoen. Persoonlijk hoop ik gewoon mezelf te verbeteren en een constant hoog niveau aan te blijven tikken. Ik ben nu 23 jaar, dus ik moet ook de wisselvalligheid proberen uit mijn spel te krijgen. Daarnaast wil ik ook de andere jongens bij Schoonhoven helpen beter te worden zodat we allemaal stappen kunnen maken. Afgelopen seizoen was een goede graadmeter voor mezelf bij Spirit. Voor mij persoonlijk ben ik te weten gekomen dat ik ook prima mee kan in de tweede klasse. Dus ik laat het op me afkomen wat de toekomst zal brengen.

In de Ranglijst aan het einde van het seizoen zien we Schoonhoven volgens Amine terug in de top 5. “Ik vind dat we een elftal hebben met veel potentie. Het is een jonge ploeg met veel voetballende kwaliteiten. Aan onze voetballende kwaliteiten zal het daarom niet liggen. We zullen alleen mentaal en als team grote stappen moeten gaan maken dit seizoen en dan denk ik dat het nog een mooi seizoen kan worden”.

Wij wensen Amine en VV Schoonhoven veel succes dit seizoen!

Klik hier voor meer artikelen over VV Schoonhoven
Klik hier voor meer informatie over VV Schoonhoven