Verón Knol is dit jaar een nieuw gezicht in de selectie van vv Capelle. De centrale verdediger doet het dit seizoen vooral met invalbeurten in het eerste en maakt veel minuten in het tweede. We spraken met de verdediger over de teamprestaties, zijn persoonlijke prestaties en het aankomend trainingskamp.

Dominos_voorjaar2021

Verón is bezig aan zijn eerste jaar in de selectie bij vv Capelle waar hij op 18-jarige leeftijd zijn debuut maakte in de hoofdmacht. In het verleden speelde de mandekker bij DCV, Sparta Rotterdam, Alexandria’66 en XerxesDZB. We vroegen Verón naar de teamprestaties in de eerste seizoenshelft. “Ik denk dat we als team een hele goede eerste seizoenshelft hebben gedraaid. We staan bovenaan in de competitie en we hebben een team dat voor elke meter strijd. Verder heerst er ook een goede sfeer dus ik heb er alle vertrouwen ik dat we er een mooie tweede seizoenshelft van gaan maken!”

Persoonlijk heeft Verón het vooral moeten doen met een paar invalbeurten. “Zelf heb ik het voornamelijk met minuten in het tweede elftal moeten doen, daarnaast heb ik één of twee invalbeurten en een aantal oefenwedstrijden in het eerste gespeeld. De concurrentie is heel erg hoog maar ik denk dat ik daar alleen maar van kan leren en op lange termijn een betere speler van zal worden.” De mandekker houdt zijn ogen en oren open om vooral te leren van teamgenoten. “Jongens als Sander Fischer en Wesley Pollemans hebben zo veel ervaring, waar ik als jonge jongen nog erg veel van kan leren.”

_NEW_Fysiotherapie Rozenburcht_250097

Verón kijkt uit naar de tweede seizoenshelft, waarbij zijn ontwikkeling centraal staat. “Natuurlijk hoop ik dat wat meer minuten ga maken dan in de eerste seizoenshelft. Daarbij moet ik ook een beetje geduld hebben. Zolang ik zorg dat ik fit ben en mezelf ontwikkel gaan die minuten vanzelf komen.”

In de winterstop staat er voor vv Capelle een trainingskamp op het programma. “We gaan in midden januari op trainingskamp naar Marbella! Daar kijk ik enorm naar uit. Het wordt mijn eerste trainingskamp, dus ik ben benieuwd wat me allemaal te wachten staat, haha.” Hopelijk leidt dit tot goede prestaties van het elftal en kan het de stijgende lijn voortzetten. “Ik hoop op het kampioenschap in de Hoofdklasse, dat zou echt top zijn. De club heeft de ambitie om zo snel mogelijk terug te keren in de derde divisie, want daar hoort Capelle ook thuis.”

Foto; Annemiek van Dillen

Klik hier voor meer informatie over vv Capelle.
Meer artikelen lezen over vv Capelle? Klik hier.