Gerlach, de drijvende kracht achter de meisjes- en vrouwenafdeling van DCV. “We willen graag verder bouwen. Ondanks corona gaan we daar stug mee door. We zijn bezig een stevig fundament aan het neerzetten.”

Dat geldt zowel in sportief als organisatorisch opzicht. Zo is dit seizoen Ricardo Heil toegetreden als coördinator van de meisjes. De trainer van de MO17 geniet van de groei en enthousiasme. “We maken grote stappen. Dat vind ik werelds om te zien. Je hebt echt eer van je werk. Die meiden pikken de oefenstof razendsnel op.”

Heil (24) werd enthousiast gemaakt door zijn schoonvader. “Hij is tien jaar trainer geweest van de dames. Ik ging af en toe eens kijken. Het zusje van mijn vriendin staat op doel. Dit seizoen ben ik ingestapt als trainer van de MO17. Dat is een geweldige groep om bij te staan. Ze zijn enorm leergierig. En ook in deze tijd stralen ze uit dat ze happy zijn en vrolijk.”

Hij staat zelf verbaasd over de ontwikkeling van zijn speelsters. “Ik ben vanaf het begin veel aandacht gaan besteden aan positiespel. Het voetbal ging daardoor met sprongen vooruit. Ik ben heus geen wereldtrainer, maar dan zie je wat een goed idee doet met zo’n groep. We zijn nu volop bezig om meer lijn en structuur te brengen in de meisjesopleiding. Tegelijkertijd houden we ook oog op de kwantiteit, want hoe meer teams hoe beter. Dan wordt het ook makkelijker om te selecteren. Plezier zal altijd een belangrijk aspect blijven.”
DCV heeft inmiddels een MO11, twee MO13-teams en een MO17. “Daarnaast hebben we nog een MO8 en MO9”, vult Gerlach aan. “We krijgen steeds meer body. Doel op korte termijn is om in elke leeftijdsklasse een team te hebben.”

“Dat lukt volgend seizoen nog niet”’, zegt Gerlach. Heil: “Komend seizoen stroomt de MO17 door naar de MO19. Daaronder blijft een gaatje, maar op den duur zal dat vanzelf gedicht worden.”

Ook op sportief gebied zijn er doelen: het eerste team, nu spelend in de vierde klasse, heeft de nodige ambities. “We waren dit seizoen aardig op weg”, zegt Gerlach. “We hadden negen punten uit drie wedstrijden. We zijn even geremd in onze ambities, maar onze honger is niet verdwenen. Eén van de speelsters, Leonie Mulder, wordt komend seizoen ook trainster van de MO11-1. Ze is al trainster van Excelsior bij de jeugd.”

Heil: “De basis is zó belangrijk. Daar moeten goede trainers op staan.”

Voor meer informatie over DCV, klik hier.
Meer artikelen lezen over DCV, Klik hier.