Dilettant-club-huis

Talent genoeg dit seizoen binnen de lijnen bij Dilettant. Colin den Otter is met zijn 21 jaar echter één van de meest ervaren spelers in de ploeg en dat zegt veel over het jeugdige gezicht van de Krimpenaren dit seizoen.

Voor Den Otter was het deze zomer even wennen aan de nieuwe trainer Edward Knook. De oefenmeester legt het accent op het tactische gedeelte en dat vergt van de jonge selectie aanpassingsvermogen. “De trainer wil meer voetbal van achteruit en is erg bezig hoe we onder de druk van een tegenstander kunnen uitspelen. Voor de jonge spelers, die niet zo veel ervaring hebben en uit de jeugd zijn gekomen, is dat flink aanpoten, maar ook ik moet bij de les zijn om alles goed onder de n knie te krijgen.”

Dominos_voorjaar2021

Dilettant bezit in de derde klasse C één van de jongste elftallen. Den Otter schat de gemiddelde leeftijd op 21, 22 jaar. “Jesper en Marnix van den Adel en Remco Mulders zijn de meest ervaren spelers. Daarnaast heb je één, twee jongens van rond de 25. We missen de groep tussen de 26 en 30 jaar.”

Daarom is het volgens Den Otter lastig om voor dit seizoen harde doelstelling te formeren. “Een positie op de ranglijst aanwijzen, vind ik sowieso lastig. Op Schoonhoven, Lekkerkerk en FC Perkouw na kennen we de tegenstanders vrijwel niet. De meeste teams komen van de overkant. Ik heb geen idee wat we qua tegenstand kunnen verwachten. Het lijkt mij wel een mooie competitie. Het is weer wat anders dan de Rotterdamse poule.”

De rol van Den Otter onder nieuwe trainer Knook is weinig veranderd. Hij blijft op het middenveld de speler die het spel moet vorm geven. Hij hoopt in ieder geval op meer speelminuten dan vorig seizoen. Voor iedereen was het vorige seizoen door corona kort, voor Den Otter zelfs ulta-kort. “Ik kreeg meteen in mijn eerste wedstrijd een rode kaart. De laatste wedstrijd van die schorsing heb ik in de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen uitgezeten.”

_NEW_Fysiotherapie Rozenburcht_250097

Hij geeft aan dat de tactiek van Dilettant ‘iets’ is veranderd, maar de middenvelder wil zich niet in de kaarten laten kijken. “Ik ga dat niet verklappen en wil de tegenstanders niet wijzen maken dan ze al zijn.”

De bekercampagne met onder meer een 6-1 nederlaag bij GHVV’13 in Heenvliet gaf weinig vertrouwen. “Dat was een geflatteerde nederlaag”, meent Den Otter. “We kregen allebei veel kansen. Zij schoten de ballen erin, wij niet. Dat wij nog niet op onze top zijn, is wel duidelijk. Ik ben ervan overtuigd dat we dit seizoen gaan groeien.”

Voor meer informatie over Dilettant, klik hier.
Meer artikelen lezen over Dilettant, klik hier.