Voor VV Capelle kent het seizoen maar geen einde. Begin juli 2017 had toenmalig trainer Winand van Loon de eerste training op het programma staan, komende zaterdag gaat de derdedvisionist op voor zijn herkansingswedstrijd om het klassebehoud veilig te stellen.

In Alphen aan den Rijn spelen de bewoners van sportpark ’t Slot tegen hoofdklasser Ajax. Voor Capelle wordt het al de 39ste wedstrijd in de (na)competitie. Met bekerwedstrijden en –vriendelijke wedstrijden meegerekend heeft de ploeg dit seizoen al vijftig duels gespeeld.

Een seizoen dat in het teken staat van vallen, opstaan, weer vallen en weer opstaan. Ron Timmers, die eigenlijk was voorbestemd om pas bij het seizoen 2019/2020 in te stappen, nam het roer halverwege over van Winand van Loon, die het veld moest ruimen vanwege tegenvallende resultaten.

Timmers was met zijn nieuwe ploeg veroordeeld tot het spelen van degradatievoetbal. Aan directe degradatie wisten hij en zijn spelers te ontsnappen, maar de nacompetitie bleek niet te voorkomen.

Daarin rekende Capelle, weliswaar moeizaam, in de eerste ronde af met Excelsior’31 uit Rijssen. De uitzege was voldoende, thuis kon de ploeg zich een kleine nederlaag veroorloven. Tegen SteDoCo, de ambitieuze hoofdklasser Hoornaar, verschafte Capelle zichzelf eveneens een uitstekende uitgangspositie (0-1), maar dit keer was de thuisnederlaag wél fataal (0-3).

Timmers staat voor de zware klus Capelle weer klaar te stomen voor het treffen met Ajax, zaterdag op het terrein van Alphense Boys.

Zeker is dat de Capellenaren voor komend seizoen een verfrissingskuur zullen ondergaan. De club lijfde inmiddels zes nieuwe spelers in: Anwar Beeldstroo (Westlandia), Philip den Hartog (Quick Boys), Laurens Huurman (Excelsior Maassluis), Nassin Asrih (KFC Sint-Leenaarts, België), Ruben Oliveira dos Santos (LMO) en Endrino Saikoen (Excelsior Maassluis).